"Razboiul" lui Dan cu Iohannis pe Parcul National Vacaresti. Presedintele vrea sa fie sub Inaltul Patronaj de la Cotroceni, primarul il ia cu acte la Capitală
Postat la: 22.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Primarul general Nicusor Dan a anuntat joi, 22 aprilie, ca Primaria Capitalei are in pregatire dosarul de candidatura pentru preluarea in administrare a Parcului Natural Vacaresti, cu obiectivul de a gestiona acest Parc conform celor mai bune practici europene in materie.
"Primaria Capitalei a marcat azi Ziua Pamantului prin participarea la un eveniment organizat in Parcul Natural Vacaresti, la care au fost prezenti presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, ministrul Mediului, Tanczos Barna si reprezentanti ai mai multor institutii publice si organizatii neguvernamentale. Ma intereseaza mult aceasta zona, fiindca Primaria Capitalei are in pregatire dosarul de candidatura pentru preluarea in administrare a Parcului Natural Vacaresti, cu obiectivul de a gestiona acest Parc conform celor mai bune practici europene in materie. Am toata increderea ca va fi o candidatura de succes.
Ne propunem, dupa preluarea de la Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate, sa finalizam planul de management, sa derulam activitati de igienizare, intretinere si paza, sa ne ocupam de infrastructura de vizitare - cu alte cuvinte, sa pregatim o experienta cat mai placuta pentru toti cei care vor sa vina in Parcul Natural Vacaresti. Ne dorim sa transformam acest Parc intr-o zona de referinta pentru spatiul verde urban al Capitalei, o zona educativa pentru copii si recreativa pentru familii.
Apreciez faptul ca evenimentul de azi a avut loc in prezenta presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis si a ministrului Mediului, Tanczos Barna, considerand acest lucru o dovada a interesului major al administratiei centrale pentru problematica de mediu din Bucuresti", a scris Nicusor Dan joi pe Facebook.
Presedintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, de Ziua pamantului, Parcul Natural Vacaresti, afirmand ca va acorda protectia sa si Inaltul Patronaj acestui parc si va fi infiintat un grup de lucru pentru dezvoltarea zonei. "Am venit astazi fiindca astazi este Ziua Pamantului si am crezut ca o vizita in Parcul Natural Vacaresti este exact potrivita pentru aceasta Zi a Pamantului. Nu cred ca spun un secret daca afirm ca Pamantul are nevoie de foarte multa protectie si asta implica nenumarate aspecte. Zona aceasta a aparut mai degraba intamplator, a fost descoperita de cativa entuziasti, care au infiintat o asociatie si profit de aceasta ocazie sa ii felicit pe acei entuziasti pe care i-am intalnit astazi aici si pe ceilalti membri din asociatie, rangerii cu care am vorbit, fiindca se ocupa de aceasta zona.
A devenit o zona foarte cunoscuta si in toata tara. Parcul Natural Vacaresti este un parc "salbatic", este o zona unde oricine doreste sa ia contact cu natura poate sa o faca foarte usor. Acest tip de parc "salbatic" exista de foarte mult in foarte multe orase din lume. La noi inca este o zona putin explorata si, de aceea, ma bucur ca exemplul Parcului Natural Vacaresti merge mai departe", a spus presedintele, dupa vizita. El a mentionat ca exista un interes in mai multe municipii de a infiinta astfel de parcuri, adaugand ca va acorda protectia sa Parcului National Vacaresti pentru a-i sublinia importanta.
"Pentru a sublinia importanta unui astfel de parc, a acestui parc si a conceptului, voi acorda protectia mea si Inaltul Patronaj acestui parc. Sper ca exemplul sa fie unul pozitiv si sa avem din ce in ce mai multe zone verzi si de acest tip, zone cvasi-salbatice. Avem, practic, in toate orasele mari din Romania un deficit de zona verde. Avem nenumarate blocuri, alei betonate, foarte putine zone verzi si in ultimele decenii s-a studiat si s-a gasit ca ele sunt vitale pentru o comunitate echilibrata. In acest sens, am discutat si impreuna cu domnul ministru, impreuna cu asociatia, cu cei interesati de aici. Cred ca trebuie sa intervenim un pic si pe legislatie, trebuie sa dam mai multa atentie acestei zone si cred ca toata lumea isi da seama ca asta este de fapt o mica parte dintr-o atentie pe care trebuie sa o dam mediului si naturii, ca sa traim cu totii intr-o zona mai placuta, mai sanatoasa si mai buna pentru generatiile care vin", a adaugat seful statului.
El a mai spus ca va fi infiintat un grup de lucru pentru dezvoltarea acestei zone. "Dupa parerea mea, este nevoie de un grup de lucru si deja, cu domnul ministru, am convenit sa fie infiintat acest grup de lucru, sa vedem, sa modernizam legislatia in domeniu. Fiindca in 2018, parerea mea este ca s-a gresit cand ONG-urile au fost scoase din ariile protejate, fiindca asociatiile sunt cele care vin cu oamenii cei mai interesati si cei mai dornici sa se implice pe proiecte din care ei nu castiga nimic.
Deci este o implicare civica de o calitate foarte, foarte buna si importanta. Pe de alta parte, avem institutiile statului care trebuie sa fie constiente ca ele au un rol aici, inclusiv in a face rost de finantare. Nimic nu se intretine singur. Aceasta zona trebuie protejata. (...) Impreuna cu domnul ministru, vom avea grija ca din acest grup de lucru sa se dezvolte si o modernizare a legislatiei, dar si instrumentele specifice pentru a interveni concret si pozitiv in aceste zone de parcuri naturale urbane", a adaugat seful statului.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 5.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 6.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 7.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 8.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 9.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 10.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu