Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rareș Bogdan: Nu suntem ruda săracă a Europei. Vrem integrarea deplină în Spatiul Schengen!

Postat la: 13.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Europarlamentarul Rares Bogdan, prim-vecepresedinte al PNL, a avut un nou discurs "acid" in Parlamentul European, dupa ce Austria a "catadixit" sa promită un soi de "Schengen aerian" din martie 2024, la un an dupa refuzul categoric. Rares Bogdan amendeaza aceasta situatie in fata europarlamentarilor:

"Excelențele voastre,
Românii sunt cetăteni europeni prin excelentă si nu de azi, de ieri. Nu ne multumim cu jumătăti de măsură. Vrem integrarea deplină în Spațiul Schengen in 2024! Nu suntem o țară de mâna a doua, nu suntem ruda săracă a Europei.
Dacă Dumnezeu nu ne așeza la gurile Dunării, la intersecția intereselor imperiale, lângă ruși, în calea planurilor lui Stalin, azi eram printre primele 3 economii din Uniunea Europeană. Am mai fost intre primul si al doilea Război Mondial, când mulți dintre voi ne dădeați exemplu de țară funcțională, modernizată și cu o economie remarcabilă.
Avem resurse uriase: aur, uraniu, seleniu, cupru și mult petrol si mai ales gaze, în curând cat pentru a aproviziona jumătate din Uniunea Europeană și un pământ fertil curat care poate hrăni 100 de milioane de cetăteni, noi suntem puțin peste 20 doar. Și multă sare, sare care a aprovizionat mare parte din vechiul Imperiul Roman si intreg Imperiul Habsburgic.
Când Imperiul Roman, Imparatul Domitian, plătea tribut, taxe strămoșilor mei, actualul teritoriul al Austriei fusese cucerit de 100 de ani. Romanii nu s-au atins de Dacia mult timp, căci se temeau de ea. Iar peste 1500 de ani, alt român, Iancu de Hunedoara, era numit de Papa de la Roma „atletul lui Hristos", pentru că l-a oprit pe Mehmed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului, să cucerească intreaga Europa.
Înțelegeți odată ca suntem afectati economic grav, peste 1.5% din PIB-ul tarii mele se pierde, iar extremismul ia amploare in una dintre cele mai tolerante tari europene.
Doamnelor și domnilor, cred sincer ca Uniunea Europeană are tot interesul ca românii să se se simtă cetăteni europeni pe deplin respectati si mai ales să nu-si schimbe atitudinea fată de constructia europeană. Tocmai de aceea Românii asteaptă ca toate statele UE să facă presiuni asupra Austriei pentru a accepta integrarea cu drepturi depline în Spațiul Schenghen a României, aerian, terestru, feroviar, fluvial-maritim. Nu ca pe o favoare! Este dreptul nostru. Poate fi exact pe modelul Greciei și Islandei, alte două state aflate în granițele Europei.
Austria încalcă dreptul nostru și nu a pățit nimic. Până acum, am fost prietenoși și cetateni model europeni n-am trecut la controlarea la sânge a trenurilor, mașinilor și camioanelor austriece...... Am înțeles să ne comportăm civilizat și echilibrat, adică european prin excelență. Rabdarea romanilor are însă o limita. Ea a fost atinsa! Vrem Schengen pentru 2024.
In final doresc sa va urez Craciun Fericit tuturor, chiar si celor care nu cred ......si mai ales constientizarea ca Batranul Continent, Europa noastra are baze exclusiv iudeo-crestine! Și asta am învățat de la Mama și de la Tata! Respectați cu toții asta. Aceasta e Europa."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE