Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rareș Bogdan: "Nu sunt de acord cu imunitatea ofițerilor de informații!"

Postat la: 06.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

„Eu strigam „Jos Iliescu" la Cluj, în 1996, cu domnul Hellvig. M-am bătut pentru libertate. Legile securității naționale n-au ajuns la liderii coaliției,a declarat prim vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

După modelul SUA, UK și cel Francez, trebuie să existe un control parlamentar extrem de puternic asupra serviciilor. Trebuie să existe un control de legalitate și al celor aleși asupra funcționării serviciilor de informații. Nu știu cine a scris legile securității naționale. Legile sunt sub directa oblăduire a Guvernului României. Legile securității sunt doar variante de lucru. Nu cred că Eduard Hellvig vrea să revină în câmpul tactic în zona de Justiție. Au ieșit în spațiul public doar niște variante de lucru. Eu voi propune să mergem pe sistemul britanic. Este foarte bine că legile au fost aduse în spațiul public. Nu sunt de acord cu imunitatea ofițerilor de informații. Excesele nu fac bine nici lor, nici societății. Sunt lucruri care pot fi reglate în legile securității naționale. Sunt convins că SRI, SIE, SPP, DIPI nu vor dori să iasă din cadrul legal. Cred că șefii serviciilor de informații, în frunte cu SRI, nu vor dori să încalce Constituția României. SRI nu dorește să reînvie practici demult apuse. Sunt absolut convins că variantele de lucru vor fi amendate. Vreau să cred că oamenii își dau seama că nu fac legile acestea pentru 1 an, 2 sau 3 ani. Noi suntem cei care legiferăm. Liderii coaliției nu sunt niște păpuși gonflabile și nu vor vota ca soldații de teracotă. Toate țările democratice au control pe serviciile de informații. SRI, SIE, STS, SPP nu au de ce să se întoarcă sau să construiască câmpuri tactice. Sunt de acord că ofițerii SRI nu pot face cercetare penală. Dar să dăm totuși instrumente celor care trebuie să se ocupe de securitatea națională a României, a mai spus Bogdan.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE