Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rareș Bogdan in chestiune Schengen catre Marcel Ciolacu:"'Lucrurile stau extrem de clar!"

Postat la: 15.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, după anunţul premierului Marcel Ciolacu privind atacarea la CJUE a refuzului Austriei de a ne permite intrarea în Schengen, că ultima dată în care se putea face acest demers a fost 7 februarie şi că singura şansă este ca România, oficial, să se alăture demersului unui cetăţean român, Eugen Tomac, care a demarat procesul la Curtea Europeană de justiţie.

"Lucrurile stau extrem de clar, nu poţi, potrivit Tratatului UE, să ataci o decizie a unei ţări la CJUE decât la maximum 60 de zile, la două luni de zile de la înfăptuirea sa. Deci, ultima dată în care putea fi atacată decizia este data de 7 februarie. Decizia a fost atacată prin demersul unui român, colegul nostru de la Bruxelles, Eugen Tomac", a spus Rareş Bogdan la Prima News.

El a precizat că "în acest caz, singura şansă este ca România, oficial, să se alăture demersului unui cetăţean român, Eugen Tomac, şi să continue să susţină la CJUE această cauză". Rareş Bogdan a menţionat că Comisia Europeană a anunţat deja că susţine cauza României la CJUE.

"Practic, nu se poate conform regulamentelor să facem în altfel", a mai spus europarlamentarul PNL.

Liberalul a mai spus că premierul Ciolacu, împreună cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja, în această săptămână vor primi vizita celui mai important contributor la bugetul Austriei, compania OMV.

"Cei doi pot să se transforme în oameni cu demnitate, nu trebuie să stea cu capul plecat, sper să nu accepte în niciun caz cererile pe care compania austriacă le solicită statului român, respectiv modificarea legii offshore, abia votată în urmă cu un an în Parlament. Primul pas pe care premierul Marcel Ciolacu trebuie să îl facă, împreună cu ministrul liberal Sebastian Burduja, este să aibă demnitate şi să refuze sau să condiţioneze în faţa companiei austriece cererea oricum aberantă pe care compania o are şi anume posibilitatea de a vinde mai mult gaz din următoarea extracţie de pe Neptun Deep", a mai spus Rareş Bogdan.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE