Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Războiul ceaiului de tei! Rareș Bogdan reacționează dur după ieșirea lui Mugur Isărescu: "Oameni de bază ai BNR au avut ieșiri alarmiste!"

Postat la: 13.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rareș Bogdan îl atacă pe guvernatorul BNR, pe care îl acuză că este principalul vinovat pentru situația financiară a țării. Mai mult, europarlamentarul afirmă că el a recomandat prima oară consumul de ceai de tei calmant pentru unii angajați ai BNR, mai nervoși, care anunțau deja moartea economiei românești.

„Cred că Isărescu s-a adresat românilor, nu mie. Economiști precum Eugen Rădulescu și Valentin Lazea, oameni de bază ai BNR, au avut ieșiri alarmiste, în care ne anunțau că România este în un pericol de moarte economică și că vin crizele peste noi.

Atunci, i-am recomandat domnului Isărescu să le dea subordonaților lui ceai de tei, ca să îi calmeze. Când fac astfel de declarații, de la nivelul funcției lor, atunci este o problemă. Lucrurile arată prost la nivel Uniunii Europene, numai că în țări ca Italia sau Belgia, de exemplu, forța economiei e mai mare. În România, orice mic dezechilibru ne afectează. Românii vor fi răbdători, căci așa suntem de 2000 de ani. Dar așteptăm ca din partea instituției bancare centrale să simțim un anumit sentiment de credibilitate.

În contextul actual, criza la nivel european este intensificată de agresiunea Rusiei în Ucraina. Faptul că Romania avea o dependență mai mare față de Ucraina, m-a lăsat și pe mine perplex. Nu știam că noi importam 65% din îngrășămintele chimice din Ucraina sau jumătate din miliardul de tonă de beton în luăm și de la ucraineni. De asemenea, nu știam că peste 50% din totalul cerealelor veneau din Ucraina, iar 80% de ulei îl importam tot de la ei", a declarat Rareș Bogdan.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE