ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Purtătorul de cuvânt al BOR îl critică pe șeful Bisericii Ruse: "un opulent patriarh prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin!"

Postat la: 06.03.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, are o postare critică pe Instagram la adresa patriarhului Rusiei, Kiril, pentru "complicitatea sa cu politicul". Bănescu mai spune că războiul împotriva altora este "cumplit și nejustificat".

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, consideră că patriarhul Rusiei, Kiril, este "un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul".

Bănescu precizează:

"Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic este capabil să le comită cu atrocitate: războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varii feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții. Chiar când diavolul ne truchează în față realitatea, avem mereu datoria de a discerne și de a mărturisi adevărul".

Patriarhul Kiril are 76 de ani și este liderul celei mai mari comunități ortodoxe din lume. Aceasta include: Rusia, Ucraina, Moldova, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Estonia etc. În ultimele zile, Kiril a transmis câteva mesaje în contextul războiului din Ucraina. Cu o zi înainte ca Putin să ordone atacarea Ucrainei, patriarhul Moscovei le-a vorbit soldaţilor ruşi, în cadrul unui eveniment public, despre faptul că „nu există război fără victime".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE