Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Puciul din PNL dejucat de Iohannis! Președintele l-a sunat pe Sighiartău pentru a-l salva pe Orban

Postat la: 20.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Surse din cadrul PNL au declarat că Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a convocat sâmbătă, 19 decembrie, Biroul Permanent Național pentru a-l trage la răspundere pe Ludovic Orban. Aceleași surse spun că președintele Klaus Iohannis l-a sunat direct pe „pucist" și astfel s-a anulat BPN-ul.

obert Sighiartău, secretarul general al PNL, este cel care a convocat BPN-ul. Sursele citate precizează că președintele Klaus Iohannis l-a sunat pe Sighiartău pentru a anula BPN-ul, care avea ca scop înlăturarea lui Ludovic Orban. Mai mult, fostul premier, actual președinte al PNL, l-a sunat la rândul său pe Robert Sighiartău, pentru a-l întreba de ce a înaintat un asemenea demers. Aceleasi surse susțin că Ludovic Orban ar pregăti, nici mai mult nici mai puțin, decât „pedepsirea" puciștilor din PNL.

Mai mulți lideri PNL sunt nemulțumiți de rezultatul negocierilor de vineri cu USR PLUS și UDMR, deoarece fostul premier Ludovic Orban a cedat cele trei ministere râvnite de partid - Dezvoltarea, Transporturilor și Fondurile Europene. Nemulțumirea s-a manifestat încă de vineri seară, atunci când Ludovic Orban a negociat ministerele singur, timp de aproape 45 de minute, cu ceilalți președinți de partid - Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor, fără participarea delegațiilor de negociere.

La scurt timp, după ce a făcut anunțul privind ministerele pe care le va avea PNL în Guvern , Orban a plecat acasă fără să le ofere nicio explicație liberalilor. Printre nemulțumiți se numără mai mulți primari și președinți de Consilii Județene, lideri de la centru și candidați pentru eventuale portofolii ministeriale. Filialele din Ardeal se revoltă, spun surse liberale pentru Digi24.ro, respectiv Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, cele controlate de lideri cu influență ca Emil Boc și Ilie Bolojan, deoarece Orban ar fi sacrificat nume apreciate ca Lucian Bode de la Transporturi și Marcel Boloș de la Fonduri Europene. De asemenea, și ministerul Dezvoltării era un alt punct cheie pentru partid, acum va fi la UDMR.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE