PSD susține scăderea taxării muncii pentru familiile cu copii începând cu 2025
Postat la: 11.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ministrul PSD al Muncii a anunțat că ministerul pe care îl conduce a pus în transparență decizională un proiect de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Strategiei naționale pentru implementarea performantă a politicilor familiale, precum și a indicatorilor de performanță în domeniul politicilor familiale.
Această nouă măsură a PSD vine în completarea propunerilor care urmăresc îmbunătățirea situației financiare a tuturor românilor și reducerea inegalităților sociale și economice. Prin proiectul de Hotărâre de Guvern, Premierul Marcel Ciolacu și echipa sa pregătesc un cadru legislativ și instituțional pentru implementarea performantă a politicilor familiale în vederea asigurării bunăstării familiei.
Scopul principal este acela de a sprijini, prin deduceri, românii cu venituri mici. Se vor reduce astfel riscul de sărăcie și excluziunea socială și se va crea baza pentru compensarea costurilor cu creșterea copiilor în bugetul gospodăriei.
Principalele prevederi din proiect vizează:
- Sprijinirea familiilor cu 2 sau mai mulți copii prin scăderea taxării muncii, în funcție de nivelul veniturilor și în funcție de numărul de copii
- Sprijinirea tinerelor familii prin facilitarea accesului la locuințe sociale/cu chirii subvenționate și a accesului la credite cu dobânzi mici, garantate de stat
PSD propune un sistem de deduceri sustenabil
Pentru 2025, România și-a asumat în Planul de Redresare și Reziliență, o reformă fiscală, însă unele măsuri trebuie luate mai rapid - mai ales în ceea ce privește familiile cu copii.
Potrivit premierului Marcel Ciolacu, prin deduceri la impozitul pe venit în viitor şi un sistem național de asigurări se va asigura baza necesară dezvoltării unor servicii de învăţământ şi after-school, grădiniţe, creşe şi instituţii spitaliceşti private.
Liderul PSD anunțase anterior faptul că Guvernul vrea să încurajeze românii să aibă cât mai mulţi copii şi pregăteşte o serie de măsuri în acest sens. Părinţii ar putea beneficia de noi deduceri de la impozitul pe venit, de 10% din salariu, în funcție de numărul de copii.
În țările dezvoltate, statul sprijină familiile cu copii
În Franţa, o familie cu doi copii cu venit anual de 30.000 de euro net este scutită de impozit pe venit. O familie cu un copil, care câştigă aceeași sumă anual, plăteşte circa 200 de euro impozit pe venit. Taxele cresc pe măsură ce cresc şi veniturile.
În Germania, în schimb, familiile pot deduce circa 9.000 de euro din venitul lor anual, putând opta și pentru o alocație fixă de 250 de euro pe lună, pentru fiecare copil.
Cele mai importante măsuri propuse de proiectul de HG
- Scăderea taxării muncii pentru familiile cu cel puţin doi copii, în funcție de nivelul veniturilor și în funcție de numărul copiilor, cu scopul creşterii veniturilor nete ale familiilor.
- Facilitarea accesului familiilor tinere la locuințe sociale ori cu chirii subvenționate și a accesului la credite cu dobânzi mici, garantate de stat. Tichete sociale acordate familiilor cu venituri mici şi medii pentru accesarea creșelor și grădinițelor, inclusiv a celor private.
- Reducerea migrației interne dinspre localitățile rurale și orașele mici din România către orașele mari prin reducerea decalajelor de dezvoltare socio-economică
- Stimulente acordate tinerilor absolvenţi ca să profeseze în școlile din localitățile rurale - acces la locuințe construite pentru personalul din Sănătate şi Învăţământ, sporuri la salariu.
- Încurajarea si dezvoltarea unor proiecte dedicate zonelor expuse riscului de depopulare prin migrație internă și externă: dotarea locuințelor cu instalații de alimentare cu apa curentă, în mediul rural și urbanul mic, accesul la rețeaua de canalizare, dotarea locuinţelor cu baie în rural şi urbanul mic.
- Construirea de creșe și grădinițe, în special, în orașele cu deficit semnificativ de locuri pentru învățământul preuniversitar.
- Creşterea accesului la servicii medicale în rural: reînființarea dispensarelor comunale, construirea de centre comunitare integrate, construirea spitalelor regionale, dezvoltarea reţelei de medici de familie în rural.
- Creșterea atractivității exercitării profesiei de asistent social în mediul rural, prin creșterea salariilor/acordarea unor sporuri și a unor facilități.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Cea mai tare teorie a conspiratiei legata de Calin Georgescu și ce rol are Klaus Iohannis in planul din umbra care a dezmembrat alegerile
- 3.Scenariu din USR: Demiterea conducerii SRI și judecarea lui Iohannis pentru înaltă trădare
- 4.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 5.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 6.Marcel Ciolacu a aflat că nu va fi premierul desemnat de Călin Georgescu asa ca s-a decis s-o sprijine pe Elena Lasconi
- 7.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 8.Andrei Pleşu se declară uluit de succesul lui Călin Georgescu: "Avem de-a face cu o mediocritate stupefiantă şi paralizantă!"
- 9.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 10.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu