ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




PSD, soluții pentru protejarea locurilor de muncă și a veniturilor românilor

Postat la: 14.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Partidul Social Democrat a organnizat o ședință online cu reprezentanții mai multor comunități locale din România. Scopul acestei acțiuni a fost cela de a identifica soluții economice fezabile și strategii de acțiune locală în vederea protejării locurilor de muncă ale tuturor românilor.

Conform PSD, "Guvernul Iohannis-Orban a pierdut total controlul asupra pandemiei şi a înlocuit soluțiile pentru oameni cu restricţiile şi haosul. Carantinarea unor oraşe, care pare inevitabilă după regulile impuse de guvernanţi, este o soluţie dezastruoasă. Va produce mii de falimente şi va lăsa pe drumuri sute de mii de oameni chiar în apropierea iernii."

Social democrații sunt din ce în ce mai activi în a critica Guvernul Orban pentru lipsa totală de acțiune în materie de protejare a muncitorilor români. Executivul nu a propus până acum un plan concret de redresare economică, mulțumindu-se să aștepte deblocarea fondurilor europene destinate redresării economiilor în situația pandemiei. Departe de a fi o soluție clară, planul a fost caracterizat ca fiind nefezabil de specialiști.

Ca atare, conducerea PSD a demarat, începând de astăzi, un amplu proces de consultare publică vizând identificarea acelor soluții care să ducă la protejarea locurilor de muncă. De asemenea, social democrații caută soluții pentru a conserva și îmbunătăți veniturile românilor, mai ales acum, când INS a anunțat că prețurile pentru bunurile de consum au crescut în luna septembrie a anului 2020 față de aceeași lună a anului trecut.

PSD s-a impus și în Parlament și a reușit dublarea alocațiilor copiilor, o măsură pe care Guvernul continuă să o blocheze și astăzi. De asemenea, social democrații au reușit să impună în Parlament creșterea pensiilor cu 40%, o măsură atacată de Orban la CCCR în scopul blocării acesteia.

PSD a transmis, în contextul consultărilor de astăzi, că "este singurul partid care se gândeşte la siguranţa oamenilor şi a economiei. Vom veni tot timpul în faţa românilor cu soluţii pentru ca firmele locale să nu fie obligate să-şi închidă porţile, pentru ca oamenii să-şi poată duce în continuare copiii la şcoală şi pentru ca toţi românii să aibă acces la medicamente şi la servicii de sănătate. Acestea sunt priorităţile reale ale ţării şi nu jocurile politice de-a alianţele şi alegerile".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE