Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PSD, replică la compromisul PNL pe impozitare: Să deslușim împreună cum și cu cine s-au luptat cei din PNL!

Postat la: 01.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, reacționează la declarațiile liberalilor pe tema impozitării microîntreprinderilor. După ce purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că PNL nu şi-a dorit acest lucru dar a făcut şi compromisuri, Oprea amintește că liberalii ar fi fost cei care, în Guvernul Cîțu, doreau o impozitare mult mai drastică.

„Despre compromis...

Citesc în presă că PNL-iștii au făcut compromisuri în ceea ce privește impozitarea PFA-urilor și a microintrepriderilor și că nu și-au dorit acest lucru.

Dar să deslușim împreună cum și cu cine s-au luptat cei din PNL.

Compromisul făcut se referă probabil la discuțiile interne din PNL, pentru că în timpul ministeriatului său, Dan Vâlceanu, un apropiat al "fostului" Florin Cîțu, dorea ca pragul pentru impozitarea microintreprinderilor să fie 67.000 Euro. Informația a apărut în presa vremii și mi-a fost confirmată de către persoane apropiate de PNL din cadrul Ministerului Finanțelor.

Modificarea pragului de impozitarea a microintreprinderilor este un jalon în PNRR. Momentul respectiv a fost marcat de o critică a PSD, care era în opoziție la acea dată.

Din contră, aș putea spune că PSD a venit cu soluția de "compromis" aceea de a avea un prag de 500.000 Euro in loc de 1 milion de Euro pentru microintreprinderi. Fac precizarea că numărul de microintreprinderi cu cifră de afaceri între 500.000 si 1.000.000 Euro este de 2.687. Ceea ce înseamnă că majoritatea microintreprinderior din totalul de 619.533 sunt în regimul fiscal avantajos pentru ele.

Important este însă ca întreprinderile mici și mijlocii să fie într-un regim fiscal corect și stimulativ, știut fiind faptul că ele reprezintă preponderent capitalul românesc", scrie Radu Oprea pe Facebook.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE