Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PSD rămâne fără aliați! Și Pro România și ALDE vor candidat propriu la prezidențiale

Postat la: 16.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

PSD rămâne fără aliați. La numai o zi după ce social democrații au ales să meargă cu un candidat propriu la prezidențiale, și Pro România a anunțat că își desemnează un candidat propriu. Tăriceanu a declarat, înainte de Comitetul Executiv al PSD că, în cazul în care NU va fi candidatul comun PSD - ALDE la prezidențiale, va încerca să formeze o alianță cu Pro România. Se pare însă că și această variantă a căzut. În consecință, fiecare formațiune va avea candidat propriu la prezidențiale.

Vicepreşedintele Pro România, senatorul Adrian Ţuţuianu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că Pro România trebuie să desemneze candidat propriu la prezidenţiale, după ce PSD şi ALDE au anunţat că vor avea proprii candidaţi, informează Agerpres. Ţuţuianu a mai spus că declaraţia făcută luni, conform căreia Pro România ar putea să o susţină pe Gabriela Firea la prezidenţiale dacă va candida independent, a fost una făcută în nume personal, fără a se consulta cu partidul. Firea, spunea Ţuţuianu, ar fi un candidat care are şanse să ajungă în turul doi.

"Ideea unei alianţe Pro România-PSD-ALDE a fost lansată de Victor Ponta, care a spus că, pentru sănătatea vieţii politice din România, o asemenea alianţă ar putea să ducă un candidat în turul doi. Uitaţi-vă cât de gravă e situaţia social-democraţiei româneşti. Nu îşi pune problema să câştige prezidenţialele, ci să ducă un candidat în turul doi. Aici au dus Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Codrin Ştefănescu PSD. Ce s-a întâmplat, însă, ieri (luni n.r.), ne arată că o asemenea alianţă nu este posibilă", a precizat Ţuţuianu.

Pe de altă parte, Tăriceanu a declarat, înainte de Comitetul Executiv al PSD că, în cazul în care va NU va fi candidatul comun PSD - ALDE la prezidențiale, va încerca să formeze o alianță cu Pro România. Se pare însă că și această variantă a căzut. ,,Văd că PSD a decis să negocieze cu ALDE o posibilă susținere a PSD la prezidențiale. Eu zic să nu-și piardă timpul'', a reacționat Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE. ALDE insistă cu Călin Popescu Tăriceanu și chiar amenință cu ruperea coaliției de guvernare, dacă PSD nu-l susține pe liderul lor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE