ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




PSD: Guvernul PNL este incapabil să învețe din greșeli! Ciolacu: "Nu exista dialog institutional Guvern-Parlament"

Postat la: 12.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul PNL continuă seria gafelor. După ce nu au fost capabili să îndeplinească cadrul legal pentru trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, liberalii sunt pe punctul de a repeta greșeala, considera cei de la PSD, intr-un comunicat remis redactiei.

Prețedintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat într-o conferință de presă că este "nepermis" din partea Guvernului, cu patru zile înainte de expirarea stării de alertă, să nu existe dialog instituţional cu Parlamentul.

"Ţinând cont de inconştienţa Guvernului, care nu e pentru prima oară, ştiţi cele trei zile ale prostiei, mai nou cu mandatele aleşilor locali, noi am pregătit, în cazul în care Guvernul nu vine cu ceva coerent sau ceva să fie pe lege, am pregătit şi o astfel de oportunitate, să avem o lege distinctă. Ne-am calculat paşii şi o să intre în vigoare. Sper să comunicăm cât mai repede cu Guvernul şi să nu punem sănătatea oamenilor în urma unor disfuncţionalităţi între instituţii", a susţinut Ciolacu.

"Trebuie respectată legea. Când Guvernul vine cu o nouă solicitare de prelungire a stării de alertă, trebuie să vină cu o fundamentare. Suntem la patru zile până expiră această stare de alertă, iar Parlamentul nu a primit niciun fel de document sau informare de la Guvern", a mai spus președintele PSD.

Deși situația este una complicată, la Palatul Victoria nu pare să se simtă presiunea. "Mai sunt patru zile până la expirarea stării de alertă, iar guvernul PNL nu a fost capabil să prezinte o analiză concretă, întocmită de specialiști, care să explice de ce se recomandă prelungirea stării de alertă, de ce trebuie purtate măştile și continuate anumite restricţii. Orban mizează în continuare pe faptul că opoziția va ceda, fără ca executivul să fie nevoit să explice măsurile pe care dorește să le aplice. În cele șase luni de guvernare PNL am asistat la un mod dictatorial de leadership. Guvernul a acționat fără să consulte Parlamentul, ascunzându-se în spatele problemelor urgente.", se mai arata in comunicat.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE