PSD câștigă pariul privind creșterea veniturilor românilor. Record pe piața auto în iunie, + 62% față de 2023 (P)
Postat la: 02.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În luna iunie, piața auto din România a înregistrat o creștere de 62% față de 2023, reflectând eforturile guvernului condus de Marcel Ciolacu de a stimula economia și de a îmbunătăți nivelul de trai al românilor.
Datele oficiale arată o expansiune semnificativă atât în segmentul mașinilor noi, cât și în cel al autoturismelor second-hand și evidențiază impactul pozitiv al eforturilor PSD de a crește veniturile și susține puterea de cumpărare a românilor.
Creștere spectaculoasă a înmatriculărilor de mașini noi
Iunie 2024 a fost o lună remarcabilă pentru piața auto din România. Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 62% față de aceeași lună a anului anterior, atingând un volum de 21.358 de unități, conform unui comunicat al ACAROM, Asociația Constructorilor de Automobile.
Pe parcursul primelor șase luni din 2024, înmatriculările de autoturisme noi au totalizat 82.505 unități, marcând o creștere de 12% față de perioada similară din 2023, când au fost înregistrate 60.472 de unități. Românii preferă să cumpere preponderent branduri românești, în topul preferințelor fiind Dacia.
Este una dintre cele mai bune performanțe din sectorul automotive din ultimii ani și subliniază încrederea sporită a consumatorilor în economia națională. Această creștere reflectă politicile economice favorabile și măsurile guvernamentale de creștere a puterii de cumpărare în rândul populației.
Trend de creștere pozitivă și în segmentul second-hand
Piața autoturismelor second-hand a înregistrat, de asemenea, o creștere, deși nu la fel de spectaculoasă ca cea a mașinilor noi. În primele șase luni ale anului 2024, înmatriculările de autoturisme second-hand au totalizat 151.546 de unități, în creștere cu 22% comparativ cu aceeași perioadă din 2023, când s-au înregistrat 123.443 de unități. În iunie 2024, volumul mașinilor second-hand înmatriculate pentru prima oară în România a ajuns la 25.550 de unități, reprezentând o creștere de 2% față de aceeași lună a anului anterior.
Aceste cifre demonstrează interesul continuu al românilor pentru achiziționarea de autoturisme, fie ele noi sau second-hand, stimulat de creșterea veniturilor și îmbunătățirea condițiilor economice generale.
Clasamentul mărcilor de autoturisme noi
Pe segmentul autoturismelor noi, clasamentul pe mărci pentru primele șase luni din 2024 este dominat de Dacia, cu 26.018 unități înmatriculate. Următoarele poziții sunt ocupate de Toyota (7.088 unități), Renault (5.811 unități), Skoda (5.779 unități) și Hyundai (4.852 unități). Alte mărci notabile includ Volkswagen (4.677 unități), Ford (3.630 unități), Suzuki (2.878 unități), Mercedes (2.695 unități) și BMW (2.505 unități).
Această diversitate a mărcilor reflectă preferințele variate ale consumatorilor români și accesibilitatea sporită la diverse modele datorită stabilității economice și a creșterii puterii de cumpărare.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
O prima dovadă a existentei multiversului: astronomii au descoperit ca "Pata Rece" ar fi putut sa apara in urma ciocnirii cu un alt univers apropiat de al nostru
Teoria multiversului sugerează că universul nostru este doar unul dintre numeroasele universuri ramificate și infinite. Pentru a găsi dovezi ale multiversului, oamenii de știință au examinat fondul cosmic de microunde (CMBR), lumina rămasă de la Big Bang.
-
Șoc în lumea serviciilor secrete: Un mare șef al spionilor a pierdut documente clasificate și a fost demis pe loc
Henrik Landerholm, consilierul pentru securitate națională al Suediei, și-a dat demisia luni după ce poliția a deschis o anchetă privind mai multe incidente în care a uitat documente clasificate și dispozitive personale în locuri publice.
-
Cum a apărut teoria conform careia Pamantul ar fi gol pe dinauntru si civilizatii superioare locuiesc spre centrul Terrei
În mod cert, credinţa că Pământul este gol, a fost şi încă mai este, extrem de răspândită în multe părţi ale lumii. De-a lungul vremii, mulți scriitori au preluat această idee și au scris romane pe această temă, iar Jules Verne, cu a sa Călătorie în centrul Pământului este cel mai cunoscut.
-
Au facut un experiment cu plățile cash în Suedia, țara care a renunțat aproape în totalitate la tranzacțiile cu numerar și uite ce au pățit!
Cash-ul mai poate fi folosit doar în așa numitele „insule de numerar" în Suedia. E vorba de niște zone de unde oamenii în vârstă, care nu știu să se descurce cu tehnologia, îți procură alimentele de bază. Pe lângă acestea realități un studiu efectuat în țara scandinavă a dat peste cap toate datele specialiștilor.
-
Timeo Danaos: Theodoros Roussopoulos e cel care a sesizat Comisia de la Venetia in privinta loviturii de stat patronata de Klaus Iohannis
Raportul devastator al Comisiei de la Veneția despre lovitura de stat din România - anularea arbitrară a alegerilor - care a fost dat azi publicității și care punctează gravele abateri de la democrație ale statului român este meritul unui om pe care îl putem numi eroul necunoscut al luptei contra abuzurilor regimului Iohannis.
-
Cercetare cu peste 2 milioane de subiecti: Vaccinurile mARN folosite la Covid modifică personalitatea oamenilor
Cercetătorii din Coreea de Sud au realizat un studiu amplu, cu peste 2 milioane de participanți, care a fost publicat în renumitul National Journal.
-
S-a găsit satul din România unde locuiesc aproape 100 de daci: Locuitorii păstrează obiceiurile străvechi și au porecle de animale
Satul Târsa, situat în Munții Șureanu, cu o populație de sub 100 de locuitori, a devenit un loc tot mai vizitat de turiști datorită îmbunătățirii drumurilor și includerii sale pe traseul Via Transilvanica.
-
Contractul prin care a fost închiriat tezaurul furat. Olandezii erau obligați să asigure paza DOCUMENT
Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns luni dimineața la Ministerul Culturii pentru a ridica documentele referitoare la obiectele de patrimoniu împrumutate unui muzeu din Olanda și ulterior furate.
-
De ce mai cere si trump bani in plus pentru inarmarea NATO: Complexul industrial militar american a avut o crestere de vânzări de sute de miliarde de dolari în 2024
Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine în 2024 au crescut cu 29%, până la un record de 318,7 miliarde de dolari, a anunţat vineri Departamentul de Stat al SUA, în condiţiile în care țările încearcă să îşi reînnoiască stocurile de armament trimise în Ucraina și să se pregătească pentru conflicte majore.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.RAISA 8283 - APOCALIPSA A ÎNCEPUT! "PATRIA A PRIORI!"
- 2.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Concluzia lui Robert Turcescu despre Călin Georgescu după interviu: "Are foame de putere" VIDEO
- 5.Războiul Becali - Georgescu a ajuns la alt nivel: „E prea dobitoc, țăran, prost"
- 6.Reglementări draconice: Guvernul adoptă măsuri speciale pentru candidați de tip Călin Georgescu
- 7.Presa din SUA îi face portretul lui Călin Georgescu și susținătorilor acestuia: Noii Rasputini!
- 8.Lovitură pentru Guvern chiar înainte de ședință: Ordonanța de austeritate are aviz negativ de la Consiliul Economic și Social
- 9.Să vedem cât o ține: Diana Șoșoacă anunță că se retrage din viața publică. Europarlamentara și copiii săi au fost amenințați
- 10.Ciolacu și Bolojan vor conduce împreună un Departament de eficientizare, construit după modelul lui Trump. Ce se va întâmpla cu bugetarii în plus
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu