Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PSD a decis blocarea eventualei intrări a Pro România la Guvernare. Conflict total cu ALDE

Postat la: 09.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Lucrurile se precipită serios în zona Coaliției la Guvernare. Ruptura totală dintre PSD și ALDE este iminentă și e doar o chestiune de timp până când va fi și oficializată.

Lucrurile s-au precipitat si după ce a fost clar că PSD nu îl va susține pe Călin Popescu Tăriceanu ca și candidat unic al Coaliției la alegerile prezidențiale. Măsurile economice anunțate și rectificarea bugetară au fost însă cele care au dat scânteia imploziei. Atât de mari au fost disensiunile încât rectificarea bugetară anunțată și care trebuia să fie aprobată în ședinta de guvern de ieri a fost amânată până luni când vor avea loc noi negocieri.

Social-democrații au decis să joace dur. În cadrul unei întâlniri informale din această seară liderii PSD au decis respingerea în bloc a solicitărilor ALDE și pregătiri pentru o guvernare minoritară. Deciziile urmează a fi validate oficial în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv Național al PSD (CEX) de luni. Până atunci însă vor mai fi unele întâlniri informale care să pregătească partidul pentru orice eventualitate.

Surse participante la întâlnire susțin că decizia a fost luată prin consens și că mai toti liderii prezenți la întâlnire au catalogat pretențiile ALDE ca fiind un șantaj. Despre Pro România s-a susținut că nu poate nici o colaborare cu partidul fostului premier, Victor Ponta, de vreme ce acesta nu se oprește din racolat parlamentari ai PSD.

Se spune că liderii ALDE ar fi cerut miercuri la întâlnirea cu președintele PSD, Viorica Dăncilă, ca Guvernul să fie restructurat la începutul toamnei și fotoliile ministeriale să fie împărțite paritar între PSD și ALDE-Pro România pe de altă parte.

Cum lucrurile par să se îndrepte inevitabil spre ruperea Coaliției, social-democrații au decis să asume un guvern minoritar... dar nu este clar cu ce voturi se vor menține la putere după schimbarea structurii politice în Parlament, situație care ar clama un nou... susțin unii juriști.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE