Pronosportul alegerilor "1X2": Toate variantele la prezidentiale si sansele de câștig!
Postat la: 30.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu (PSD), 13.5% pentru George Simion (AUR), 12.5% pentru Diana Şoşoacă (SOS Romania) şi 11,5% pentru Nicolae Ciucă, relevă un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.
În ceea ce priveşte turul al doilea, Geoană ar ieşi câştigător detaşat în faţa oricăruia dintre potenţialii contracandidaţi Ciolacu, Ciucă şi Simion, în cazul ultimilor doi scorul fiind peste 50%. De asemenea, Marcel Ciolacu ar ieşi câştigător într-un tur doi cu Ciucă sau cu Simion, iar Nicolae Ciucă ar ieşi învingător în varianta unei finale prezidenţiale cu George Simion. Sondajul mai arată şi că 19,2% dintre cei chestionaţi cred că Mircea Geoană va fi câştigătorul scrutinului prezidenţial, 17,3% l-au indicat pe Marcel Ciolacu, iar 9,9% pe Nicolae Ciucă. 66,9% dintre respondenţi afirmă că vor merge în mod sigur la vot.
Estimare participare alegeri prezidenţiale
Pe o scară de la 1 la 10, în care 1 înseamnă că "sigur nu" voi merge la vot şi 10 "sigur da" voi merge la vot, 9% dintre români au ales 1, 1.4% au ales 2, 1.6% au ales 3, 0.7% au ales 4, 5.5% au ales 5, 2.2% au ales 6, 1.9% au ales 7. 6.2% indică 8, 4.3% - 9 şi 66.9% - 10. 0.4% reprezintă ponderea non-răspunsurilor.
Intenţia de vot la alegerile prezidenţiale - Turul I
Raportat la cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot (82.8% din total eşantion), 23.7% dintre alegători ar vota pentru Mircea Geoană (independent), 18.2% pentru Marcel Ciolacu (PSD), 13.5% pentru George Simion (AUR) şi 12.5% pentru Diana Şoşoacă (SOS Romania). Pentru Nicolae Ciucă ar opta 11.5% dintre alegători, iar pentru Cătălin Drulă (USR) - 8.6%. Dacian Cioloş (REPER) fi ales de 5.6% dinte votanţi, iar Kelemen Hunor (UDMR) de 5.5%. 0.8% spun că ar vota alt candidat.
Intenţia de vot la alegerile prezidenţiale - Turul al II-lea
Marcel Ciolacu vs. Mircea Geoană
Dacă în turul aI II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Marcel Ciolacu şi Mircea Geoană, 48% dintre respondenţi spun că l-ar vota pe adjunctul secretarului general al NATO, iar 30.4% pe actualul premier. 13.5% declară că nu ar vota, iar 8.2% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 61.2% ar vota cu Mircea Geoană, respectiv 38.8% cu Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu vs. Nicolae Ciucă
Dacă în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, 40.3% dintre români l-ar vota pe liderul PSD, iar 27.4% pe liderul PNL. 23.1% declară că nu ar vota, iar 9.2% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 59.5% ar vota cu Marcel Ciolacu, respectiv 40,5% cu Nicolae Ciucă.
Marcel Ciolacu vs. George Simion
Dacă în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Marcel Ciolacu şi George Simion, 50.1% dintre participanţii la sondaj l-ar vota pe liderul PSD, iar 25.2% pe liderul AUR. 17% declară că nu ar vota, iar 7.7% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 66.5% ar vota cu Marcel Ciolacu, respectiv 33.5% cu George Simion.
Mircea Geoană vs. Nicolae Ciucă
Dacă în turul aI II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă, 51.5% dintre români l-ar vota pe adjunctul secretarului general al NATO, iar 28% pe preşedintele Senatului. 13.8% spun că nu ar vota, iar 6.7% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 64.8% ar vota cu Mircea Geoană, respectiv 35.2% cu Nicoale Ciucă. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 64.8% ar vota cu Mircea Geoană, respectiv 35.2% cu Nicoale Ciucă.
Mircea Geoană vs. George Simion
Într-o confruntare ipotetică în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale între Mircea Geoană şi George Simion, 57.4% dintre respondenţi ar vota cu adjunctul secretarului general al NATO, iar 25.4% cu liderul AUR. 11.3% spun că nu ar vota, iar 5.9% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 69.3% ar vota cu Mircea Geoană, respectiv 30.7% cu George Simion.
Nicolae Ciucă vs. George Simion
Dacă în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Nicolae Ciucă şi George Simion, 45.3% dintre cei intervievaţi l-ar vota pe liderul PNL, iar 30.1% pe liderul AUR. 17.3% spun că nu ar vota, iar 7.3% nu ştiu sau nu răspund. Raportat la respondenţii care au ales un candidat, 60.1% ar vota cu Nicoale Ciucă, respectiv 39.9% cu George Simion.
Cine cred românii că va câştiga alegerile prezidenţiale
Întrebaţi cine cred că va câştiga alegerile prezidenţiale din acest an, 19.2% dintre respondenţi îl indică pe Mircea Geoană, 17.3% pe Marcel Ciolacu, iar 9.9% pe Nicolae Ciucă. George Simion este menţionat drept câştigător al alegerilor prezidenţiale de către 8.5% dintre participanţii la sondaj, Diana Şoşoacă de 4.8%, iar Cătălin Drulă de 0.7%. 2.7% din total eşantion indică alt nume, 35.6% spun că nu ştiu sau nu pot aprecia, iar 1.2% nu răspund.
"Cu aproximativ 100 de zile rămase până la primul tur al alegerilor prezidenţiale anunţate de autorităţi pentru luna septembrie, candidatul Mircea Geoană se află în fruntea opţiunilor românilor atât pentru estimarea de vot în turul I, cât şi în estimările de vot în turul al II-lea în care a fost testat. Conform participanţilor la sondaj, Mircea Geoană ar câştiga finala prezidenţială în faţa lui Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă sau George Simion, Marcel Ciolacu ar câştiga în faţa lui Nicolae Ciucă şi George Simion, în timp ce Nicolae Ciucă ar câştiga în faţa lui George Simion. Deşi până la alegerile prezidenţiale a rămas puţin timp, faptul că numele candidaţilor nu sunt confirmate oficial lasă loc de evoluţii în preferinţele românilor. În plus, rezultatele algerilor locale şi europarlamentare vor influenţa puternic strategiile partidelor şi proiectele lor prezidenţiale", afirm= Remus Ştefureac, director INSCOP Research.
Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 20 - 25 mai 2024, prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu, stratificat fiind de 1100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Metoda de cercetare este interviu prin intermediul chestionarului. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.95%, la un grad de încredere de 95%.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Reuters: OMV din Austria este de acord să furnizeze gaze românești Germaniei în situația de criză energetică
Compania austriacă OMV a încheiat un acord pentru a furniza companiei germane Uniper gaze din proiectul său din Marea Neagră începând din 2027, au declarat pentru Reuters trei persoane familiarizate cu această chestiune, în timp ce Europa caută noi modalități de a spori securitatea energetică după ce a tăiat legăturile cu Rusia.
-
ANAF pune lupa pe conturile Revolut. Ce se întâmplă cu banii tăi
ANAF pune tunurile pe conturile românilor. Conturile Revolut se vor supune legislației românești, astfel că afacerile celor care încasează prin această bancă vor fi verificate riguros. Poprirea conturilor Revolut ale românilor cu datorii la stat, de către ANAF, se va face direct prin sucursala din România.
-
Bulgaria a devenit paradisul benzinei pentru greci, după extinderea Schengen
Grecii se înghesuie să treacă granița în Bulgaria pentru a profita de prețurile semnificativ mai mici la carburanți, ca urmare a extinderii spațiului Schengen la 1 ianuarie 2025, scrie Protothema.
-
Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
Șeful fondului de investiţii Rockefeller Capital Management's, Ruchir Sharma, a realizat într-un articol publicat în Financial Times o analiză însoțită de predicţii pentru anul 2025.
-
Descoperire colosală: Adam și Eva chiar au existat; la fel și Grădina Edenului. E mai aproape decât credeam
Povestea lui Adam și Eva este una familiară pentru majoritatea creștinilor: conform Bibliei, ei sunt primii bărbat și femeie pe Pământ, creați din praf și trăind în Grădina Edenului. Această narativă stă la baza credinței că întreaga umanitate își are rădăcinile într-o singură pereche de strămoși.
-
"Canada ar trebui să fuzioneze cu Statele Unite": reacţia lui Donald Trump la anunțul despre demisia premierului canadian Justin Trudeau
Preşedintele ales Donald Trump a sugerat din nou că Statele Unite şi Canada ar trebui să „fuzioneze", la câteva ore după demisia premierului canadian Justin Trudeau. El invocase deja această idee în faţa premierului canadian la Mar-a-Lago, la începutul lunii decembrie,
-
Să vedem cât o ține: Diana Șoșoacă anunță că se retrage din viața publică. Europarlamentara și copiii săi au fost amenințați
Diana Șoșoacă se retrage din spațiul public în unor unor amenințări la adresa ei și a familiei. De altfel, președinta SOS România a vorbit pe B1 TV despre faptul că se teme pentru viața ei și pentru siguranța copiilor ei.
-
Ce cunoaștem despre icoane? Câteva date despre aceste obiecte de cult
Toate obiectele de cult au un istoric unic si fascinant. Știți în ce secol au apărut icoanele pentru prima dată? Cunoașteți motivul real pentru care acestea au fost făcute? Aceste obiecte de cult au jucat și joacă un rol important în creștinism. Rămâneți alături de noi să aflați mai multe despre aceste obiecte.
-
Secrete japoneze pentru slăbit rapid. Patru trucuri pe care poți să le încerci
În ciuda influențelor externe și a stilului de viață modern, japonezii au păstrat obiceiuri alimentare și rutine care contribuie la starea lor generală de bine. Aceste practici sunt fundamentale pentru menținerea unui corp zvelt și sănătos.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 5.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 6.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 7.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 8.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 9.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 10.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu