Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Proiect de lege care elimină privilegiile viagere la pensionare

Postat la: 06.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Parlamentarii PUSL au depus un proiect de lege prin care propun modificarea articolului 219, aliniatul 2 din Legea 119/2023 care face referire la pensionarea personalului din învățământul superior.

Actuala reglementare a articolului 219 alin. (2) oferă posibilitatea persoanelor care îndeplinesc condițiile pentru a se pensiona la împlinirea limitei legale de vârstă, să-și continue activitatea "fără limită de vârstă".

"Această reglementare este nocivă pentru învățământul superior deoarece permite cadrelor didactice să rămână titulare pe post, fără limită de vârstă, fără evaluarea anuală a performanțelor acestora, conferindu-le acestora, un privilegiu viager. O astfel de reglementare va bloca orice intrare în sistemul de învățământ universitar, atâta timp cât posturile ocupate vor fi blocate de conducerile universităților, după bunul plac", a declarat deputatul PUSL, Steluța Cătăniciu.

Proiectul de lege a fost inițiat de parlamentarii PUSL, Gavrilescu Grațiela, Steluța Cătăniciu, Vlad Popescu Piedone și Ana Loredana Predescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE