Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Programul Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării!

Postat la: 07.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Lansăm astăzi, 7 septembrie 2022, Programul Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării.

Constituirea, dezvoltarea și consolidarea unui mediu asociativ închegat și reprezentativ pentru apărarea intereselor românilor de pretutindeni, dar și întărirea legăturilor acestora cu țara de origine reprezintă unul dintre principalele obiective ale politicilor statului român în domeniu. De asemenea, mediul asociativ, în diferitele sale forme de organizare și funcționare, reprezintă factorul de coagulare al comunității și de promovarea a valorilor românești în afara granițelor.

Mediul asociativ românesc din afara granițelor cunoaște nevoile și așteptările comunităților românești. Astfel, asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor din afara granițelor concep și implementează programe și acțiuni în beneficiul românilor de pretutindeni în scopul conservării și dezvoltării identității lingvistice, culturale și spirituale românești, cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

În acest context, DRP își asumă sprijinirea mediului asociativ românesc din afara granițelor prin lansarea Apelului competitiv de selecţie a beneficiarilor de granturi pentru Programul Susținerea mediului asociativ românesc din afara granițelor țării.

Condițiile de acordare, utilizare și decontare a sprijinului financiar sub formă de grant pot fi consultate pe site-ul DRP, secțiunea Finanțări, categoria Granturi, subsecțiunea Mediu asociativ.

Echipa DRP vă stă la dispoziție pentru informații suplimentare, clarificări și  îndrumări în vederea accesării fondurilor nerambursabile la adresa de e-mail proiecte@dprp.gov.ro.

Documentele necesare se regăsesc aici:

01 Cerere de finantare granturi asociatii

02 Declaratie de eligibilitate

03 Declaratie privind apartenenta la identitatea culturala romana

04 Declaratie cu privire la prelucrarea si transmiterea datelor cu caracter personal

05 Formular de evaluare grant

06 Raport de activitate

07 Decont centralizator

08 Documente justificative

09 Acord de finantare - model

10 Elemente de identitate vizuala

Ordin nr. 92 din 14.03.2022 de aprobare a procedurii privind acordarea de granturi de către DRP

Ordin nr. 93 din 14.03.2022 privind Regulamentul de organizare și funcționare a comisiei de evaluare, selecție și soluționare contestații

Ordin 267 2022 Granturi Sustinerea mediului asociativ

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE