Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Programul de absorbție a 30 de miliarde de Euro, considerat un dezastru

Postat la: 16.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În urmă cu șase luni, Klaus Iohannis se lăuda cu un pachet de 79,9 miliarde de euro, adus de la Bruxelles, pentru dezvoltarea României. Pentru a fi absorbiți acești bani era necesar un plan de relansare economică.

Cuvântul reziliență, provenit din mecanică (rezistența materialelor la șoc), a stârnit ilaritate. Mai puțină lume s-a uitat, însă, pe documentul, intitulat pompos, NextGeneration EU, trimis de guvernul Orban la Bruxelles. Iată că a venit și ziua scadenței. PNRR-ul a fost respins ca neadecvat de către oficialii Comisiei Europene.

Să îngroape 30 de miliarde de euro în metroul lui Emil Boc, în rețelele de transport a energiei, în condițiile în care Transelectrica, o companie de stat, raportează câștiguri de peste 100 de milioane de euro, în primele nouă luni. Haotic, au pus la grămadă, proiecte pentru trei spitale, subunități de pompieri, ceva irigații și canalizări.

Programul nu prevede nici o reformă substanțială în domeniile digital, schimbări climatice educație și echilibru macroeconomic, potrivit Bruxelles-ului. Or, Comisia Europeană a cerut explicit în criteriile oficiale de acordare a acestor sume ca statele membre să prezinte pentru finanțare proiecte care respectă în mod prioritar aceste reforme.

Birocrații de la guvern au căzut examenul privind modul de scriere a proiectelor eligibile, spun sursele guvernamentale, pe motiv că decizia listării nevoilor de dezvoltare au fost scrise de politruci, în funcție de nevoile politice. PSD a cerut demisia ministrului fondurilor europene Marcel Boloș, cel responsabil pentru dezastrul evaluării programului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE