Prin măsurile PSD, România face pași mari către poziția de forță economică și logistică internațională
Postat la: 14.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cele mai recente date furnizate de firma de consultanță EY și Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) arată țara noastră inregstrează progrese considerabile înspre a deveni o forță economică și logistică regională. Este rezultatul investițiilor publice masive în economie și infrastructură asumate și implementate de Guvernul Marcel Ciolacu.
România este în topul creșterii economice la nivelul UE și a devenit un magnet pentru investitorii străini. În primele cinci luni ale acestui a,n este a doua piaţă de fuziuni şi achiziţii din regiune, a depăşit Cehia şi a ajuns foarte aproape de Polonia, din punct de vedere al volumului, potrivit datelor colectate de reputata firmă de consultanță EY.
"În România, în primele cinci luni din 2024 faţă de primele cinci luni 2023, avem o consistenţă fantastică atât pe volum, avem 110 versus 107 tranzacţii parafate la cinci luni, dar şi pe valoare. Dacă piaţa românească obişnuia să stea în jurul a 200 de tranzacţii pe an, cam ăsta era volumul tradiţional în România, iar Polonia era o piaţă de 400 de tranzacţii anual, în prezent diferenţa între Polonia şi România este marginală. Vorbim de 246 faţă de 253 de tranzacţii. Suntem pe locul al doilea, foarte, foarte aproape de Polonia", a menționat Iulia Bratu, Head of Lead Advisory, EY România, în cadrul unui eveniment de specialitate.
Valoarea medie a unei tranzacţii în România se află în jurul sumei de 40 de milioane de euro, însă dinamica pe tranzacţiile medii şi mari prinde din ce în ce mai mult contur.
Analiștii polonezi susțin că politica fiscală și investițiile în infrastructură asumate de PSD sunt atuurile României
Saltul înregistrat de România este remarcat și de analiștii polonezi, care apreciază că țara noastră va juca un rol și mai important pe plan regional în următorii ani. Cezary Bachański, Director al Forumului Micro și Mici Afaceri al ZPP (Uniunea Antreprenorilor și Lucrătorilor), semnalează faptul că România înregistrează progrese uriașe din punct de vedere economic și al nivelului de trai și scoate în evidență măsurile care au condus la acestea. "România a efectuat cu meticulozitate o mulțime de reforme, de reglementare sau favorabile afacerilor. Peste câțiva ani vor lua o bună parte din tortul din care trăim", spune Bachański.
Pentru Cezary Bachański, țara noastră este mai atractivă decât Polonia pentru mediul de afaceri prin predictibilitatea TVA, a sistemului fiscal, mai simplu decât cel polonez, în special pentru IMM, dar și taxarea mai redusă.
Analistul polonez mai identifică și investițiile în infrastructura mare ca factor de creștere a atractivității României, cât și aderarea la Spațiul Schengen în transportul aerian și maritim în luna martie a acestui an, cu perspective bune și pentru transportul rutier.
Schimbarea profundă a României la acest capitol este rezultatul investițiilor fără precedent asumate prin Programul de Guvernare al cabinetului condus de Marcel Ciolacu. Anul acesta, PSD prevede că peste 120 de miliarde de lei de la bugetul național și din fonduri europene vor fi alocate lucrărilor de infrastructură publică. Suma reprezintă echivalentul a 7,2% din PIB. Astfel, România se apropie de ținta de 10% din PIB, anunțată de premierul Marcel Ciolacu încă din mai 2023.
Interesul investitorilor străini este confirmat și de creșterea numărului de firme înregistrate în primele patru luni ale anului
Semnalul pozitiv transmis prin politicile guvernamentale implementate în ultima vreme este confirmat și de datele Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Un număr de 2.308 societăţi cu capital străin au fost înfiinţate în România în primele patru luni din 2024, cu un capital social subscris în sumă totală de peste 12,4 milioane de dolari, în creştere cu 46,4% faţă de cel consemnat în aceeași perioadă a anului trecut, de 8,47 milioane de dolari.
În aprilie 2024, au fost înmatriculate 633 societăţi cu participare străină (+32,7% faţă de aceeaşi lună din 2023), cu un capital subscris de 2,17 milioane lei (+37,8%). În funcţie de domeniile de activitate, cele mai multe înmatriculări au fost înregistrate în comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea auto şi moto (35,23% din total), activităţi profesionale, administrative, ştiinţifice şi tehnice (17,06% din total) şi transport, depozitare şi comunicaţii (15,32%).
La finele lunii aprilie 2024, în România existau 253.534 de societăţi cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se situa la peste 70,58 miliarde de dolari.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
O prima dovadă a existentei multiversului: astronomii au descoperit ca "Pata Rece" ar fi putut sa apara in urma ciocnirii cu un alt univers apropiat de al nostru
Teoria multiversului sugerează că universul nostru este doar unul dintre numeroasele universuri ramificate și infinite. Pentru a găsi dovezi ale multiversului, oamenii de știință au examinat fondul cosmic de microunde (CMBR), lumina rămasă de la Big Bang.
-
Șoc în lumea serviciilor secrete: Un mare șef al spionilor a pierdut documente clasificate și a fost demis pe loc
Henrik Landerholm, consilierul pentru securitate națională al Suediei, și-a dat demisia luni după ce poliția a deschis o anchetă privind mai multe incidente în care a uitat documente clasificate și dispozitive personale în locuri publice.
-
Cum a apărut teoria conform careia Pamantul ar fi gol pe dinauntru si civilizatii superioare locuiesc spre centrul Terrei
În mod cert, credinţa că Pământul este gol, a fost şi încă mai este, extrem de răspândită în multe părţi ale lumii. De-a lungul vremii, mulți scriitori au preluat această idee și au scris romane pe această temă, iar Jules Verne, cu a sa Călătorie în centrul Pământului este cel mai cunoscut.
-
Au facut un experiment cu plățile cash în Suedia, țara care a renunțat aproape în totalitate la tranzacțiile cu numerar și uite ce au pățit!
Cash-ul mai poate fi folosit doar în așa numitele „insule de numerar" în Suedia. E vorba de niște zone de unde oamenii în vârstă, care nu știu să se descurce cu tehnologia, îți procură alimentele de bază. Pe lângă acestea realități un studiu efectuat în țara scandinavă a dat peste cap toate datele specialiștilor.
-
Timeo Danaos: Theodoros Roussopoulos e cel care a sesizat Comisia de la Venetia in privinta loviturii de stat patronata de Klaus Iohannis
Raportul devastator al Comisiei de la Veneția despre lovitura de stat din România - anularea arbitrară a alegerilor - care a fost dat azi publicității și care punctează gravele abateri de la democrație ale statului român este meritul unui om pe care îl putem numi eroul necunoscut al luptei contra abuzurilor regimului Iohannis.
-
Cercetare cu peste 2 milioane de subiecti: Vaccinurile mARN folosite la Covid modifică personalitatea oamenilor
Cercetătorii din Coreea de Sud au realizat un studiu amplu, cu peste 2 milioane de participanți, care a fost publicat în renumitul National Journal.
-
S-a găsit satul din România unde locuiesc aproape 100 de daci: Locuitorii păstrează obiceiurile străvechi și au porecle de animale
Satul Târsa, situat în Munții Șureanu, cu o populație de sub 100 de locuitori, a devenit un loc tot mai vizitat de turiști datorită îmbunătățirii drumurilor și includerii sale pe traseul Via Transilvanica.
-
Contractul prin care a fost închiriat tezaurul furat. Olandezii erau obligați să asigure paza DOCUMENT
Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns luni dimineața la Ministerul Culturii pentru a ridica documentele referitoare la obiectele de patrimoniu împrumutate unui muzeu din Olanda și ulterior furate.
-
De ce mai cere si trump bani in plus pentru inarmarea NATO: Complexul industrial militar american a avut o crestere de vânzări de sute de miliarde de dolari în 2024
Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine în 2024 au crescut cu 29%, până la un record de 318,7 miliarde de dolari, a anunţat vineri Departamentul de Stat al SUA, în condiţiile în care țările încearcă să îşi reînnoiască stocurile de armament trimise în Ucraina și să se pregătească pentru conflicte majore.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.RAISA 8283 - APOCALIPSA A ÎNCEPUT! "PATRIA A PRIORI!"
- 2.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Concluzia lui Robert Turcescu despre Călin Georgescu după interviu: "Are foame de putere" VIDEO
- 5.Războiul Becali - Georgescu a ajuns la alt nivel: „E prea dobitoc, țăran, prost"
- 6.Reglementări draconice: Guvernul adoptă măsuri speciale pentru candidați de tip Călin Georgescu
- 7.Presa din SUA îi face portretul lui Călin Georgescu și susținătorilor acestuia: Noii Rasputini!
- 8.Lovitură pentru Guvern chiar înainte de ședință: Ordonanța de austeritate are aviz negativ de la Consiliul Economic și Social
- 9.Să vedem cât o ține: Diana Șoșoacă anunță că se retrage din viața publică. Europarlamentara și copiii săi au fost amenințați
- 10.Ciolacu și Bolojan vor conduce împreună un Departament de eficientizare, construit după modelul lui Trump. Ce se va întâmpla cu bugetarii în plus
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu