Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Președintele CNAS, Andrei Baciu, și-a dat "demisia de onoare" după ce i-a apărut numele în Dosarul Vaccinurilor

Postat la: 11.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Andrei Baciu (PNL), a anunțat luni că a demisionat din funcție, după ce numele său a fost invocat în Dosarul Vaccinurilor în care sunt urmăriți penal fostul premier PNL Florin Cîțu și foștii miniștri USR ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Șeful CNAS și-a explicat decizia luni dimineață într-o postare pe contul său de Facebook, spunând că are „credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității".

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală", a precizat Andrei Baciu. El a adăugat că pe parcursul pandemiei a acționat „cu un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni". „Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala", a conchis Andrei Baciu.

Surse politice speculează că demisia lui Baciu vine pe fondul unei eventuale citări a acestuia la DNA și că demnitarul s-ar putea prezenta cât de curând în fața unui procuror. Andrei Baciu a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății în perioada pandemiei, ulterior fiind numit șeful CNCAV.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE