Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ponta și Cioloș au batut palma sa repete Scenariul "Diaspora"

Postat la: 26.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deși ziua votului este un moment care ar trebui să fie eliberat de orice fel de ingerințe și mașinațiuni politice, se pare că astăzi, reprezentanții mai multor partide operează manevre extensive pentru a sugera că PSD ar dori cumva fraudarea alegerilor.

Cea mai spectaculoasă astfel de manevră pare să aparțină echipei neașteptate Victor Ponta-Dacian Cioloș care, pare să-și fi dat mâna peste gard pentru a sugera că PSD dorește împiedicarea votului din Diaspora. Conform unor surse politice, cei doi politicieni ar urma ca, imediat după alegeri, să creeze o nouă criză, asemănătoare cu cea din 2014, sugerând că cetățenii din Diaspora au fost ținuți la cozi din cauze reducerii numărului de funcționari disponibili la urnele din afara granițelor. Tot cei doi politicieni ar urma să sugereze că această situație a fost planificată de PSD și ascunsă în spatele creșterii numărului de secții de votare.

De asemenea, Dacian Cioloș așteaptă cu nerăbdare manipularea creativă a mai multor informații referitoare la votul de astăzi pentru a cere repetarea alegerilor din cauza unor presupuse nereguli la referendum. Asocierea dintre Dacian Cioloș și Victor Ponta pare improbabilă dar este credibilă dacă ținem cont de faptul că cei doi au aflat recent că situația în sondaje este mai mult decât precară pentru formațiunile politice pe care le conduc. Pe cale de consecință, aceștia vor să folosească din plin cartea discriminării pentru a aduce oamenii la urne pe ultima sută de metrii în detrimentul PSD.

Doar timpul poate spune dacă planul meschin al USR-Pro România ar urma să fie încununat de succes. Ceea ce este însă clar este că situația Diaspora din 2014 este departe de a se putea repeta comunicațional pentru simplul motiv că cetățenii români din afara țării sunt la curent cu toate modificările aduse de MAE în întâmpinarea nevoii lor de a vota.

Pe această cale, ne facem datoria civică de a reaminti tuturor alegătorilor că participarea la acțiuni de influențare a votului în orice fel este pedepsită de codul penal inclusiv cu închisoarea dar și că aceste prevederi se aplică pe deplin votului la referendum. De aceea, poate că ar fi mai bine ca cei care fac jocurile lui Victor Ponta și Dacian Cioloș să se oprească din activitățile subversive desfășurate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE