Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Politica imbecilă a Ursulei: La fel a facut cu vaccinurile. UE și-a făcut stocuri de gaze la suprapeț dar acum s-a înjumătățit!

Postat la: 31.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prețul gazelor în Europa la sfârșitul lunii decembrie 2022 a scăzut cu 48% față de indicatorul de la sfârșitul lunii noiembrie și a fost de aproximativ 845 de dolari mia de metri cubi, arată datele Bursei londoneze ICE referitor la contractele futures pentru lunile ianuarie și februarie.

Principalul factor în această scădere a prețurilor a fost vremea foarte caldă în Europa și rezervele mari de gaze din depozite. Dacă pe 30 noiembrie, contractele futures pe gaz au încheiat licitațiile la nivelul de aproximativ 1.558 dolari mia de metri cubi, pe 30 decembrie licitațiile s-au închis la nivelul de 845 de dolari, ceea ce reprezintă cu 48% mai puțin comparativ cu indicatorul de la sfârșitul lunii precedente.

Totodată, prețul mediu al gazului în Europa în luna decembrie a fost de aproximativ 1.272 de dolari mia de metri cubi, iar în noiembrie de 1.262 de dolari. După cum transmite agenția Tass, această situație s-a creat în mare măsură din cauza prețului mai ridicat la gaze în prima jumătate a lunii decembrie, pe fondul temperaturilor cu mult mai scăzute decât norma climatică în majoritatea țărilor Europei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE