PNRR-ul României după atacul USR la adresa Guvernului: suntem în prima jumătate a ierarhiei europene cu 38 de reforme îndeplinite din 66 asumate (P)
Postat la: 25.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Guvernul condus de Marcel Ciolacu a accelerat îndeplinirea reformelor cuprinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componentă esențială a proiectul de țară al PSD și șefului Executivului. La doar un an de la preluarea șefiei Guvernului, Cabinetul Ciolacu a reușit să ajungă de la doar 9 reforme realizate din PNRR la mai mult de jumătate din acestea, adică 38 din 66 asumate de România în fața Comisiei Europene.
„ Deşi toate datele despre reforme şi actiuni guvernamentale şi legislative sunt publice şi chiar au facut obiectul unor dezbateri publice ample, văd oameni politici care vin şi spun nonşalant ca nu s-a făcut vreo reformă. Ei bine, ba da, s-au făcut peste jumătate din cele asumate, iar realizarea reformelor este îndeplină concordanţă cu noul calendar de implementare a PNRR, aprobat în decembrie 2023.
38 de reforme (57,6% din total), adica mai mult de jumătate din cele 66 cuprinse în Planul de Redresare şi Rezilienţă al României sunt îndeplinite! Alte 23 de reforme sunt în curs de îndeplinire, iar restul de 5 reforme sunt programate pentru a fi îndeplinite în a doua jumatate a anului 2025 şi prima jumătate a anului 2026", a anunțat Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
România este în zona fruntașă a clasamentului în privința îndeplinirii obiectivelor PNRR
Datele statistice arată că țara noastră se numără printre cele patru state care au trasmis deja trei cereri de plată, alături de Slovenia, Franța și Cehia, ultima transmițând-o împreună cu cererea numărul doi.
Mai multe cereri din partea statelor membre s-au înregistrat doar în șase cazuri. Patru state membre, respectiv Grecia, Slovacia, Spania și Portugalia, au transmis patru cereri, Croația a transmis cinci, iar Italia, șase.
Și la capitolul absorbție a fondurilor, cu 32,99%, țara noastră este în zona fruntașă a clasamentului. O dovadă este faptul că România este cu numai două procente sub Portugalia, care a transmis către Comisia Europenă doar patru cereri.
PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.
Reforme vitale realizate în mandatul PSD
Dincolo de aspectul numeric, reformele realizate în mandatul PSD sunt de o importanță vitală pentru România. Iar exemplele în acest sens pleacă de la legile justiției şi modificările aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, actele normative care legiferează lupta împotriva corupţiei.
La fel de importante sunt și reforma ANAF, prin digitalizare(SPV, criterii de risc, structuri de control fiscal), îmbunătăţirea mecanismului de programare bugetară, securitatea cibernetică sau cloud-ul guvernamental.
În plan social, cele mai notabile exemple sunt legea pensiilor și cele ale educației, dar și înfiinţarea ghişeelor unice pentru furnizarea de servicii de consiliere în domeniul energiei. De asemenea, reformele au mai vizat transportul sustenabil(decarbonizarea rutieră în conformitate cu principiul „poluatorul plăteşte") și mobilitatea urbană durabilă (lege şi plan de mobilitate urbană durabilă).
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Cea mai tare teorie a conspiratiei legata de Calin Georgescu și ce rol are Klaus Iohannis in planul din umbra care a dezmembrat alegerile
- 3.Cine este misteriosul BOGPR, omul care l-a dus pe Călin Georgescu în finala prezidențială. I se spune și Regele TikTok-ului
- 4.Scenariu din USR: Demiterea conducerii SRI și judecarea lui Iohannis pentru înaltă trădare
- 5.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 6.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 7.Marcel Ciolacu a aflat că nu va fi premierul desemnat de Călin Georgescu asa ca s-a decis s-o sprijine pe Elena Lasconi
- 8.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 9.Andrei Pleşu se declară uluit de succesul lui Călin Georgescu: "Avem de-a face cu o mediocritate stupefiantă şi paralizantă!"
- 10.Traian Băsescu, sustinător fervent al Elenei Lasconi: "Călin Georgescu nu este omul Moscovei, el a fost finanțat din țară nu din străinătate!"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu