Partidul Social Democrat susține declanșarea procedurilor pentru schimbarea tratatelor europene cu scopul de a face Uniunea Europeană mai echitabilă
Postat la: 09.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cu ocazia Zilei Europei, PES activists România și Partidul Social Democrat au organizat luni, 9 mai 2022, la fel ca în fiecare an, un eveniment menit să atragă atenția asupra parcursului european al României și să prezinte viziunea social-democraților privind subiectele europene la zi. Anul acesta, participanții la conferința „Pentru o Europă care nu lasă pe nimeni în urmă" au susținut declanșarea procedurilor pentru modificarea tratatelor europene cu scopul de a face Uniunea Europeană mai echitabilă, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă.
"Parlamentul European a decis săptămâna trecută convocarea unei Convenții pentru modificarea tratatelor europene, ca urmare a solicitării venite din partea cetățenilor în cadrul Conferinței privind Viitorul Europei. Sprijinim schimbarea modului în care funcționează Uniunea Europeană atât timp cât scopul este clar: ne dorim să clădim o Europă mai echitabilă și mai socială, mai apropiată de cetățeni, mai puțin birocratizată, care nu lasă niciun cetățean și nicio țară în urmă.
Așa cum este subliniat și în rezoluția legislativului european, ne dorim instrumente și mecanisme prin care Uniunea Europeană va putea cu adevărat să îi sprijine și să îi protejeze pe europeni în mod constant, dar și să acționeze eficient în contextul unor crize economice, pandemii sau conflicte", a explicat președintele-coordonator național PES activists România și organizator al evenimentului, eurodeputatul Victor Negrescu.
Prezent la eveniment, Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a explicat că prin revenirea Partidului Social Democrat la guvernare a fost readusă pe agendă dimensiunea socială, iar utilizarea resurselor europene a devenit o prioritate.
"România este un beneficiar important al apartenenței la Uniunea Europeană, iar solidaritatea a fost unul dintre pilonii pe care se bazează funcționarea acestei construcții. Pe plan intern, revenirea Partidului Social Democrat la guvernare a readus pe agendă dimensiunea socială, care a lipsit cu desăvârșire în ultimii ani. În acest sens, o bună parte din măsurile noastre sociale și pentru susținerea mediului de afaceri, incluse în programul Sprijin pentru România, sunt finanțate din fonduri europene. Asta ne dorim de la Uniunea Europeană, mecanisme prin care să-i protejăm pe cetățeni", a explicat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, în intervenția sa.
Punctul său de vedere a fost întărit de vicepreședinta Parlamentului European, Evelyn Regner, prezentă la eveniment, care a subliniat importanța unei Europe care îi ajută pe cetățeni și care pune în prim-plan egalitatea de șanse.
"Mesajul cetățenilor a fost unul foarte clar: Uniunea Europeană trebuie să vorbească cu o singură voce! Îmi doresc, în viitor, o Europă în care echitatea, solidaritatea și egalitatea să fie principii-cheie. De aceea, salut lansarea programului Sprijin pentru România, susținut de Partidului Social Democrat, prin intermediul căruia sunt combătute inegalitățile și este sprijinită populația afectată de pandemie și de războiul de la graniță", a declarat vicepreședinta Parlamentului European.
De asemenea, în cadrul evenimentului, au mai participat Janina Sitaru, Secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Constantina Diță, multiplă campioană olimpică și mondială la maraton, și Alexandru Manda, câștigător al premiului "Tânărul European al Anului 2021".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
Șeful fondului de investiţii Rockefeller Capital Management's, Ruchir Sharma, a realizat într-un articol publicat în Financial Times o analiză însoțită de predicţii pentru anul 2025.
-
Descoperire colosală: Adam și Eva chiar au existat; la fel și Grădina Edenului. E mai aproape decât credeam
Povestea lui Adam și Eva este una familiară pentru majoritatea creștinilor: conform Bibliei, ei sunt primii bărbat și femeie pe Pământ, creați din praf și trăind în Grădina Edenului. Această narativă stă la baza credinței că întreaga umanitate își are rădăcinile într-o singură pereche de strămoși.
-
"Canada ar trebui să fuzioneze cu Statele Unite": reacţia lui Donald Trump la anunțul despre demisia premierului canadian Justin Trudeau
Preşedintele ales Donald Trump a sugerat din nou că Statele Unite şi Canada ar trebui să „fuzioneze", la câteva ore după demisia premierului canadian Justin Trudeau. El invocase deja această idee în faţa premierului canadian la Mar-a-Lago, la începutul lunii decembrie,
-
Să vedem cât o ține: Diana Șoșoacă anunță că se retrage din viața publică. Europarlamentara și copiii săi au fost amenințați
Diana Șoșoacă se retrage din spațiul public în unor unor amenințări la adresa ei și a familiei. De altfel, președinta SOS România a vorbit pe B1 TV despre faptul că se teme pentru viața ei și pentru siguranța copiilor ei.
-
Ce cunoaștem despre icoane? Câteva date despre aceste obiecte de cult
Toate obiectele de cult au un istoric unic si fascinant. Știți în ce secol au apărut icoanele pentru prima dată? Cunoașteți motivul real pentru care acestea au fost făcute? Aceste obiecte de cult au jucat și joacă un rol important în creștinism. Rămâneți alături de noi să aflați mai multe despre aceste obiecte.
-
Secrete japoneze pentru slăbit rapid. Patru trucuri pe care poți să le încerci
În ciuda influențelor externe și a stilului de viață modern, japonezii au păstrat obiceiuri alimentare și rutine care contribuie la starea lor generală de bine. Aceste practici sunt fundamentale pentru menținerea unui corp zvelt și sănătos.
-
Cercetătorii atrag atenția: Un virus banal ar putea declanșa boala Alzheimer
Un virus comun, cu care majoritatea oamenilor vin în contact încă din copilărie, ar putea fi responsabil pentru apariția bolii Alzheimer la anumite persoane, au descoperit cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona.
-
Dovezi ciudate dintr-o carieră din Europa ale unor "autostrăzi" vechi de 166 de milioane de ani ar putea schimba cursul istoriei
Niște denivelări ciudate dintr-o carieră din Europa s-au dovedit a fi „autostrăzi" vechi de 166 de milioane de ani pentru unii dintre cei mai mari dinozauri din Jurassic.
-
Europarlamentar român neafiliat: "Vestul aproape nu mai există. E dezmembrat bucată cu bucată!"
Europarlamentarul independent Nicu Ştefănuţă consideră că „vestul" - așa cum era cunoscut el odinioară - „aproape nu mai există". „Oricine va fi ales, va trebui urgent să învețe relații internaționale pe pâine.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 5.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 6.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 7.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 8.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 9.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 10.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu