Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Parlamentarii votează solicitarea lui Klaus Iohannis privind referendumul

Postat la: 17.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe ordinea de zi a plenului reunit figurează scrisoarea președintelui, precum și raportul comun al Comisiilor juridice ale Parlamentului, care au avizat favorabil solicitarea președintelui Klaus Iohannis și proiectul de hotărâre.

Marți, comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil raportul privind solicitarea lui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema justiţiei pe data de 26 mai, odată cu alegerile pentru Parlamentul European. Raportul a fost aprobat cu unanimitate de voturi de către membrii Comisiilor juridice reunite ale Parlamentului. În timpul dezbaterilor, deputatul social-democrat Florin Iordache a declarat că PSD susține avizul favorabil fără niciun fel de intervenții.

„Noi majoritatea susţinem un acord favorabil cu niciun fel de intervenţii. Este dreptul preşedintelui să solicite organizarea referendumului", a spus deputatul PSD Florin Iordache. Pe 4 aprilie, Klaus Iohannis a anunţat cele două teme pentru referendumul din 26 mai. Șeful statului a precizat că temele transmise Legislativului sunt de interes național. Temele referendumului pe Justiție sunt:

interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţiei;
interzicerea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE