Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Orban schimba tactica cu USR. Le promite susținerea proiectele privind alegerea primarilor în două tururi şi „Fără penali"

Postat la: 21.10.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dan Barna a declarat, vineri, după negocierile cu liderii PNL, că o decizie în privinţa susţinerii guvernului Orban va fi luată în urma unei noi runde de negocieri, funcţie de îndeplinirea condiţiilor USR, printre care primari în două tururi şi aprobarea iniţiativei „Fără penali".

„După discuţiile pe care le-am avut cu partenerii de la USR am anunţat că vom susţine în Biroul Permanent şi în plen introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte care sunt cu termenul de raport depăşit şi vom susţine la vot. Proiectul de lege cu alegerea primarilor în două tururi este iniţiat de PNL. Mai există încă două proiecte, unul iniţiat de PMP şi unul de USR. În ceea ce priveşte legea privind recursul compensatoriu PNL a înaintat propunerea legislativă privind abrogarea legii privind recursul compensatoriu. În ceea ce priveşte iniţiativa «Fără penali» aici am luat decizia să susţinem introducerea pe ordinea de zi atât a proiectului de revizuire a Constituţiei, în uirma referendumului iniţiat de preşedintele Iohannis în domeniul justiţiei cât şi iniţiativa «Fără penali», pentru că proiectul de revizuire a Constituţiei, în urma referendumului pe care l-am înaintat împreună, PNL şi USR, conţine modificarea Constituţiei în conformitate cu iniţiativa «Fără penali»", a declarat, luni, liderul PNL Ludovic Orban.

Acesta a mai spus că a fost „o greşeală tactică" faptul că liberalii nu s-au mobilizat la discuţiile din Senat privind proiectul pentru alegerea primarilor în două tururi. „A fost o greşeală tactică. În mod normal trebuiau lăsate să fie adoptate tacit, aşa cum a trecut şi legea PMP privind alegerea primarilor în două tururi. Bătălia se dă în Camera Deputaţilor, cameră decizională. Acolo trebuie asigurate toate voturile posibile pentru a trece acest proiect de lege", a spus preşedintele liberalilor.

Orban a declarat că mâine va avea o nouă rundă de negocieri cu partidele şi nu vede de ce USR nu ar susţine Guvernul. „Vom avea a doua rundă de discuţii cu toate formaţiunile partnere începând de mâine şi nu văd niciun motiv care ar putea determina vreuna dintre formaţiuni să nu susţină învestirea Guvernului", a mai afirmat premierul desemnat. Ludovic Orban, a declarat, vineri, după consultările cu liderii USR că impunerea unor condiţii de liderii Uniunii reprezintă „o poziţie nerezonabilă".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE