Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Orban: PNL e azi între 36 şi 40% în sondaje, la distanţă de 10% peste PSD

Postat la: 26.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară, că PNL se află între 36 şi 40% în sondaje, la distanţă de 10 procente faţă de PSD, partid situat pe locul doi.

Întrebat la Digi24 dacă a scăzut în sondaje, Orban a replicat: "Asta este imaginea pe care încearcă să ne-o construiască adversarii politici". "Nu mă refer la Rareş Bogdan", a adăugat Orban, la replica moderatorului, care a spus că şi Rareş Bogdan a vorbit de sondaje.

"A existat un singur moment când PNL a depăşit 40%, să spun confortabil, ăla a fost un moment de emoţie, după victoria preşedintelui Iohannis (...). PNL astăzi este pe un procent între 36 şi 40%, pe o bandă relativ mai largă decât o bandă de 1-2 procente cât a stat, sigur, şi din cauza faptului că suntem la guvernare într-o perioadă de criză, într-o perioadă de emoţii, când volatilitatea opţiunilor politice e mai mare decât în perioade de stabilitate. Dar PNL este 36% şi 39 virgulă, în toate cercetările sociologice pe care le-am făcut, la distanţă de cel puţin 10% faţă de locul numărul 2, care este PSD. Ăsta este adevărul", a afirmat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Preşedintele PNL a explicat de ce nu dă publicităţii sondaje de opinie, spunând că le tratează mai mult ca pe cercetări sociologice pentru a afla diverse informaţii despre aşteptările cetăţenilor.

"Nu îmi place să dau publicităţii sondaje de opinie, pentru că, în general, sondaje de opinie le realizezi ca o cercetare ca să afli lucruri, să înţelegi lucrurile, să înţelegi aşteptările populaţiei, aşteptările faţă de măsuri legate de diferite posibile decizii, programe, proiecte. De asemenea, să afli care sunt priorităţile oamenilor. De aia se fac cercetări sociologice. Din păcate, foarte mulţi nu s-au dezvăţat de acest prost obicei de a comanda sondaje de la anumite case de sondaje care s-au descalificat până acum cu toate sondajele prezentate înainte de alegeri şi continuă cu această reţetă care nu foloseşte nimănui", a precizat Ludovic Orban.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE