ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Omul lui Geoană din Senat rămâne fără imunitate, la cererea DNA. Geoană nu s-a delimitat nici până acum de penalul de Teleorman

Postat la: 16.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mircea Geoană rămâne profund legat de scandalul din jurul senatorului Eugen Pîrvulescu, Prezidențiabilul nu s-a delimitat până acum de proaspăta sa achiziție din cursa electorala.

Cooptat recent din rândurile PNL, senatorul Eugen Pîrvulescu este urmărit penal de DNA, începând de săptămâna trecută, fiind acuzat de instigare la trafic de influență în legătură cu obținerea unui certificat ORNISS pentru un alt demnitar, în schimbul unei șpăgi de 30 de mii de euro. "Vă aștept pe 25 noiembrie să veniți alături de mine pentru susținerea lui Mircea Geoană în turul doi", declara Pîrvulescu recent. Colega sa liberală din Senat, ministrul Justiției Alina Gorghiu a trimis deja Biroului Permanent al Senatului cererea de ridicare a imunității parlamentare a lui Pîrvulescu, la solicitarea DNA. Este, practic, o formalitate ca Senatul să aprobe ridicarea imuntății acestuia.

Candidatul la președinția României, Mircea Geoană, mai adună un personaj controversat în cercul său de apropiați, în plină campanie electorală, un obicei de care nu pare să se dezică.

Pîrvulescu, proaspăt venit în mișcarea lui Geoană: "vă aștept alături de mine pentru susținerea lui Mircea Geoană"

Interesant este că prezidențiabilul Mircea Geoană nu s-a delimitat de senatorul Eugen Pîrvulescu. Credibilitatea fostului număr doi de la NATO este în scădere cu privire la distanțarea de cercul de susținători controversați, deși încearcă, cu fiecare apariție publică, să renege sprijinul unor apropiați puternic implicați în campania sa electorală, precum Marian Vanghelie sau Rareș Mănescu, om de afaceri apropiat de Rusia și fost șef de campanie al lui Geoană.

Eugen Pîrvulescu, senator PNL, a plecat în urmă cu puțin timp din echipa PNL, în echipa lui Mircea Geoană pentru campania la prezidențiale, acesta făcând public anunțul.

„De astăzi, mă alătur candidatului Mircea Geoană și echipei sale de campanie. Vă mulțumesc încă o dată pentru tot și vă aștept pe 25 noiembrie să veniți alături de mine pentru susținerea lui Mircea Geoană în turul doi", a transmis Eugen Pîrvulescu la momentul mutării.

30 de mii de euro pentru un certificate ORNISS

Conform procurorilor DNA "persoana acuzată de trafic de influență, la instigarea lui Eugen Pîrvulescu și beneficiind de ajutorul celeilalte persoane inculpate și Marian-Cătălin Burcescu, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 60.000 de euro din care martorul ar fi remis persoanei acuzate de trafic de influență suma de 30.000 DE euro, acesta din urmă lăsând să se creadă că are influență asupra unei alte persoane care deținea o funcție importantă în cadrul instituției desemnate de securitate, afirmând că o va determina să urgenteze efectuarea verificărilor de securitate necesare în cadrul procedurii de eliberare a avizului de securitate ORNISS în beneficiul martorului respectiv."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE