Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Oamenii lui Igor Dodon pregătesc dezordini în masă. Maia Sandu: "Lipsa susţinerii Parlamentului, un motiv în plus pentru alegeri anticipate"

Postat la: 13.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, susţine că, dacă devine preşedinte şi dacă Parlamentul şi Guvernul se va dovedi că nu sprijină măsurile, politicile, deciziile foarte importante pentru a ajuta cetăţenii şi economia, va fi motiv în plus de a înţelege că e nevoie de alegeri parlamentare anticipate cât mai repede. Pe de alta parte, oamenii lui Igor Dodon pregatesc dezordini publice de masa in caz ca acesta pierde alegerile prezidentiale.

„Voi avea sprijinul cetăţenilor şi asta este cel mai important", a declarat Maia Sandu. „Ştiu că va fi foarte complicat, dar una din sarcinile noastre acum este curăţarea clasei politice de oameni care au ajuns în politică doar ca să-şi servească propriile interese şi nu ca să rezolve problemele cetăţenilor", a adăugat candidata PAS.

Întrebată dacă mai este posibilă o coaliţie cu PSRM, Maia Sandu a spus că a văzut ce înseamnă Partidul Socialiştilor şi mai ales ce înseamnă Igor Dodon. „Ei au avut ocazia să facă lucruri bune pentru cetăţeni. Ei au ales să protejeze sistemul corupt, pentru că sunt parte a acestui sistem corupt. Pentru că au nevoie de milioane şi milioane pentru ca să fraudeze alegeri, pentru ca să tipărească ziare în mod ilegal, pentru ca să manipuleze, ca să finanţeze nenumăratele lor televiziuni, nenumăratele lor pagini pe internet prin care distribuie falsuri. Ei nu pot să fie un partid care să lucreze pentru cetăţeni. Ei sunt parte a sistemului mafiot. Nu avem ce să discutăm cu ei şi împreună cu ei să rezolvăm problemele cetăţenilor", a menţionat candidata.

Maia Sandu a mai spus că, dacă va devine preşedinte, în relaţia cu Federaţia Rusă va porni de la interesele cetăţenilor Republicii Moldova, nu de la interesele personale, "aşa cum face Igor Dodon". Potrivit ei, Moldova trebuie, în primul rând, să-şi refacă relaţiile cu România şi Ucraina, să deblocheze relaţiile cu Uniunea Europeană pentru că „avem nevoie de sprijin în această criză". În opinia Maiei Sandu, Igor Dodon a desfăşurat o politică externă total dezechilibrată, iar ea şi echipa sa trebuie să o corecteze urgent.

Pe de alta parte reprezentanţii Asociaţiei „UNIREA-ODIP” susţin că mai multe grupari care au tangenţe cu Igor Dodon pregătesc acţiuni de dezordine în masă. "Partidul Socialiştilor si oameni apropiati lui Dodon pregătesc mitinguri în mai multe locaţii din Chişinău. Aceste acţiuni au loc în condiţiile în care orice manifestaţie publică cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane este interzisă. Exact după ce vor fi cunoscut rezultatele preliminare, ei vor invada acest trotuar, ei vor invada Teatrul naţional de Operă şi Balet, ei vor invada scuarul Monumentului Ştefan cel Mare, ei vor invada scuarul Parlamentului. Vor fi aici, atenţie, Uniunea Ofiţerilor - 10 mii de oameni, Uniunea Veteranilor Războiului din Afganistan - 5 mii de oameni şi celelalte două organizaţii de tineret - câte 49 de oameni de fiecare", susţine liderul asociatiei, Vlad Biletchi.

Potrivit acestuia, preşedintele Uniunii Ofiţerilor din Republica Moldova este Victor Gaiciuc - actualul ministru al apărării. Asociaţia „Urmaşii lui Ştefan" este reprezentantă de Dumitru Roibu, care este consilier prezidenţial pe probleme de tineret, iar o altă asociaţie, care la fel a depus declaraţie prealabilă, este condusă de un subaltern al lui Dumitru Roibu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE