ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Șoșoacă e vedetă europeană: Ministrul de Externe al Italiei a intervenit în scandal iar politicienii din Peninsulă cer UE pedepsirea României

Postat la: 14.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Diana Șoșoacă a ajuns vedetă și in Italia, după scandalul cu o jurnalistă de la RAI! La Roma, până și ministrul de Externe, controversatul Luigi Di Maio, a dat ordine pentru a se elucida bătaia de la București în care a fost implicată senatoarea și Lucia Goracci.

La ordinele ministrului Di Maio, ambasadorul Italiei în România a cerut guvernului României lămuriri imediate după incidentul de la București împotriva jurnalistei RAI, Lucia Goracci, și a echipajului acesteia, transmite Ministerul de Externe al Italiei. Rainews scrie că "La București, o echipă RAI, din care făcea parte jurnalista Lucia Goracci, a fost atacată în biroul unui senator anti-vaccin și ținută ore în șir într-o secție de poliție, fiind eliberată abia după o intervenție a ambasadei Italiei în România. Ambasadorul și-a exprimat surprinderea și nemulțumirea, și a cerut autorităților române competente să investigheze cele întâmplate."

Ministerul de Externe a condamnat în termeni duri incidentul prin subsecretarul pentru Afaceri Externe, Della Vedova, care i-a transmis ambasadorului României în Italia „dezaprobarea fermă a guvernului", iar ambasadorul "a asigurat că autoritățile române urmăresc problema cu atenția și rigoarea necesară" și "o măsură restrictivă ar fi fost emisă pentru soţul parlamentarului." Potrivit unor surse diplomatice, sustine Rainews, intervenția ambasadei Italiei în România ar fi fost providențială pentru eliberarea jurnalistei Lucia Goracci și a echipei acesteia.

„Povestea colegei RAI, Lucia Goracci, închisă într-o cameră, după ce a încercat să intervieveze un parlamentar anti-vaccin din România necesită o intervenție a celor mai înalte autorități ale Uniunii Europene", a spus Raffaele Lorusso, secretar general al FNSI. „Libertatea presei și dreptul presei - a adăugat el - sunt pietre de temelie ale actului constitutiv al Uniunii. Niciun stat membru nu i se poate lăsa să calce și să încalce aceste principii, fără o reacție dură din partea Parlamentului și a Comisiei Europene, care trebuie urmată de o sancțiune adecvată. Avem speranța ca și guvernul italian să ia măsuri în toate forurile pentru a obține măsuri juste și inevitabile împotriva României, țară membră a UE, și pentru a restabili respectul pentru dreptul jurnaliștilor de a informa și a cetățenilor să fie informați, ca pilon al democrației".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE