Nehammer este dovedit de Ticăloșia "Schengen". Și Compania OMV e pusă la zid și lovită la temelie!
Postat la: 17.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
După verificarea efectuată de Comisia pentru petiţii (PETI), proiectul a ajuns la Parlamentul European, unde s-a votat hotărârea în proporţie de 526:57, conform căreia veto-ul Austriei a încălcat drepturile fundamentale europene şi a provocat discriminare. Se mai precizează în document că ambele ţări în cauză au dreptul la recompensă, deoarece în pofida îndeplinirii tuturor condiţiilor încă din 2011 nu li s-a permis aderarea în spaţiul Schengen.
Presiunea diplomatică a continuat cu veto-ul României faţă de participarea a 2 ofiţeri austrieci la şedinţele NATO. Expertul român în politică externă, Valentin Naumescu, a declarat în acelaşi timp într-un interviu acordat pentru Transtelex, că nici acest gest şi nici măsurile economice nu vor avea consecinţe deosebite. De asemenea ţara va trebui să renunţe la practica de a vota toate propunerile venite din partea ţărilor partenere chiar şi în cazul în care acestea contravin intereselor României.
Partenerul majoritar austriac OMV Petrom şi Romgaz din România au adoptat în iunie anul acesta cel mai mare proiect de exploatare a gazului metan din Marea Neagră, ambii investind 4 miliarde euro. Prin exploatarea zăcământului din Neptun Deep se vor aduce la suprafaţă aproximativ 100 miliarde metri cubi de gaz metan, iar potrivit estimărilor, în 2027 va putea demara extracţia. Cotidianul clujean Krónika, apreciază că cele două societăţi participă la proiect în proporţie de câte 50%.
La rândul lor, austriecii ar dori o modificare de lege de partea română care ar face posibil ca OMV să poată exporta cu 50% mai mult gaz prin centrul de la Baumgarten şi să-l poată valorifica şi la bursa din Viena. Ar mai dori şi modificarea legii offshore, de asemenea şi plata unui impozit de solidaritate mai mic. Problema a ajuns deja pe masa tribunalului comercial de la Paris, după ce OMV a cerut ca guvernul de la Bucureşti să ofere investitorilor condiţii mai bune.
Deocamdată Bucureştiul nu pare să fie de acord să modifice legea, deşi analiştii consideră că situaţia se poate schimba în cazul în care, în decembrie, Austria va fi dispusă să renunţe la veto. Există şi posibilitatea ca din cauza alegerilor europarlamentare de anul viitor, a componenţei noului legislativ şi a Comisiei Europene subiectul să nu mai rămână pe ordinea zilei.
Situaţia sugerează o remiză, deoarece România ar trebui să renunţe la venituri importante de pe urma exploatării de gaz metan în schimbul aderării la Schengen, în timp ce pentru partidul austriac de guvernământ preţul Neptun Deep ar însemna o pierdere a credibilităţii.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Cea mai tare teorie a conspiratiei legata de Calin Georgescu și ce rol are Klaus Iohannis in planul din umbra care a dezmembrat alegerile
- 3.Cine este misteriosul BOGPR, omul care l-a dus pe Călin Georgescu în finala prezidențială. I se spune și Regele TikTok-ului
- 4.Scenariu din USR: Demiterea conducerii SRI și judecarea lui Iohannis pentru înaltă trădare
- 5.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 6.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 7.Marcel Ciolacu a aflat că nu va fi premierul desemnat de Călin Georgescu asa ca s-a decis s-o sprijine pe Elena Lasconi
- 8.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 9.Andrei Pleşu se declară uluit de succesul lui Călin Georgescu: "Avem de-a face cu o mediocritate stupefiantă şi paralizantă!"
- 10.Traian Băsescu, sustinător fervent al Elenei Lasconi: "Călin Georgescu nu este omul Moscovei, el a fost finanțat din țară nu din străinătate!"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu