Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Năravul din fire: Laura Codruța Kovesi acuzată de premierul sloven de jocuri politice în UE

Postat la: 31.05.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Laura Codruța Kovesi, şefa Parchetului European (EPPO), este contestată de premierul sloven Janez Janša, care o acuză că este controlată de forțele politice la nivelul UE.

„Dar Suedia, Irlanda, Polonia, Ungaria, Danemarca... @EUProsecutor? Nu participă deloc la #EPPO. Este alegerea noastră, așa că nu vă mai pretați la jocurile politice inspirate de @RenewEurope și @strankaSD. Convingeți guvernele conduse de ei să participe", a precizat premierul sloven Janez Janša pe Twitter. Declarațiile premierului sloven vin în contextul în care țara sa a refuzat să recunoască cele două nominalizări pentru componenta EPPO. Ministrul sloven al justiției, Lilijana Kozlovič, a demisionat în semn de protest. Cei doi magistraţi respinşi au investigat acuzaţii de luare de mită care aveau legătură cu premierul Jansa.

Laura Codruţa Kovesi a declarat joi că lipsa cooperării din partea autorităţilor slovene cu instituția pe care o conduce ''subminează grav'' încrederea în gestiunea şi controlul fondurilor europene în Slovenia, ţară care la 1 iulie preia preşedinţia semestrială a Consiliului UE, relatează agenţia EFE, conform Agerpres. „Lipsa evidentă de cooperare sinceră din partea autorităţilor slovene cu Parchetul European subminează grav încrederea în funcţionarea eficientă a sistemelor de gestiune şi control a fondurilor europene în Slovenia'', a transmis Kovesi într-un comunicat. Parchetul European ''poate iniţia operaţiuni fără procurori europeni delegaţi sloveni'', dar ''nu pot fi investigate eficient toate suspiciunile de fraudă fără procurori europeni delegaţi'', a explicat Laura Codruţa Kovesi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE