Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












În perioada pandemiei, pensiile speciale au crescut de 3 ori mai mult decât pensiile românilor obișnuiți

Postat la: 06.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, arată faptul că, în perioada pandemiei, pensiile speciale cu crescut de peste 3 ori mai mult față de pensia medie a unui român "mai puțin special".

"Pensia specială medie a crescut de peste 3 ori mai mult decât pensia medie a românilor obișnuiți, în timpul pandemiei.

Între 2020 și 2022, când populația a trecut prin stările de urgență sau de alertă.

Haideți să vedem cum au evoluat pensiile, conform datelor oficiale ale Casei Naționale de Pensii Publice, care are în plată "doar" 6 categorii de pensii speciale.

Pensia medie a crescut cu 397 de lei. Numărul pensionarilor a scăzut cu aproximativ 60.000 de persoane. În același timp, ce să vedeți, numărul pensionarilor speciali a crescut. Cu încă 300 de beneficiari. Cifra pare mică, dar e mare prin comparație cu scăderea numărului de pensionari în total.

Ce este cel mai important, și trebuie să știm cu toții, e că pensia specială medie în plata Casei Naționale a crescut cu 1.300 de lei. De peste 3 ori mai mult decât pensia românilor obișnuiți.

Încă de la început, USR a spus că sistemul pe două viteze al pensiilor speciale pe care l-a creat PSD-PNL trebuie să dispară.

Între 2017-2020, proiectele USR de abrogare a pensiilor speciale au fost blocate sistematic de vechea clasă politică. Când s-au apropiat alegerile, PNL și PSD au schimbat discursul, și s-au prefăcut că susțin eliminarea pensiilor speciale. În realitate, nu, n-au făcut nimic despre asta. Și vor tot tergiversa o decizie de acest gen.

Țineți minte eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor? Ar fi putut să adopte proiectul USR depus cu ani în urmă și care parcursese toate procedurile legislative. De ce nu au făcut-o?

Vă zic șmecheria la care au apelat să-și păstreze privilegiile. A depus PSD un proiect nou într-o zi, și l-au adoptat în 24 de ore cu încălcarea procedurilor constituționale. Fiindcă știau că în final legea PSD, făcută intenționat pe repede înainte, va fi anulată.

Un lucru este cert: eliminarea pensiilor speciale este posibilă, și s-a mai întâmplat, dar politrucii PSD și PNL doar mimează eliminarea lor. Este și normal, tot ei sunt cei care le-au introdus în 2015-2016.", scrie Claudiu Năsui.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE