Mutare fără precedent! AUR sesizează Consiliul Concurenței pentru comasarea alegrilor!
Postat la: 06.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Alianța pentru Unirea Românilor a sesizat Consiliul Concurenței pentru practicile neloiale făcute de PNL și PSD „în privința alegerilor, care ar fi trebuit să fie libere și democratice".
„În fapt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor să facă monopol pe țară. Cele două partide au decis să participe împreună la alegeri, iar, pentru ca monopolul să fie garantat, au decis devansarea prezidențialelor, dar și comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, în ciuda deciziilor CCR care spun clar că aceste proceduri sunt neconstituționale. Prin comasare și devansare, Ciucă și Ciolacu vor să elimine concurența, în contextul în care partidele mici, dar și candidații indepndenți nu vor avea timpul necesar să strângă semnături și bani pentru campanie", transmite AUR.
Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor susțin, în sesizarea depusă la Consiliul Concurenței, că, „făcând uz de poziția lor dominantă pe piața din România, aceste persoane au întreprins, într-o manieră abuzivă și concertată, acțiuni neloiale al căror unic scop a constat în concentrarea puterii, cu grav impact asupra mediului concurențial".
AUR afirmă că, după cum rezultă din prevederile Legii nr. 11/1991 și Legii nr. 21/1996, intră în sfera atribuțiilor de control și aplicare a sancțiunilor ale Consiliului Concurenței.
„Cu toate acestea, după cum veți constata, Partidul Social Democrat (în continuare, PSD) și Partidul Național Liberal (în continuare, PNL) au intrat într-o înțelegere al cărui scop determinant este reprezentat de restrângerea și denaturarea concurenței prin crearea unor condiții avantajoase pentru aceste partide, concomitent cu stabilirea unor condiții dezavantajoase pentru celelalte partide politice, fiind creat, astfel, un dezechilibru semnificativ pe piața electorală din România.
Conivența acestor două partide a dat naștere unei situații monstruoase, de acaparare a puterii de stat și de menținere forțată a acesteia, într-un stil pur totalitar, care constă în exercitarea într-o manieră abuzivă a majorității, concretizată prin instituirea, interpretarea și aplicarea unor norme legale exclusiv în interesul acestora, în dauna celorlalte partide și a cetățenilor români, în ansamblu", potrivit comunicatului de presă.
Liderii AUR arată că, în acest sens, „de la momentul punerii în aplicare a voinței PSD și PNL de acaparare a puterii, guvernele conduse de membri ai acestor partide și parlamentarii acestora au procedat la adoptarea de acte normative și administrative care au restrâns drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români și i-au împovărat și mai mult pe aceștia".
„De asemenea, au condus un atac susținut asupra celorlalte partide și asupra susținătorilor acestora, iar, într-o manieră care amintește de perioada comunistă, i-au intitulat pe aceștia ca fiind „extremiști" și că doar colaborarea PSD-PNL va salva România de la „valul extremist" cu care țara se confruntă, ignorând cu seninătate că ele reprezintă, în fapt, cauza problemelor economice și sociale din România - urmare a normalizării furtului și corupției generalizate. Aceste acțiuni planificate ale PSD și PNL nu reprezintă altceva decât o practică concertată a acestor partide, sancționată legal, de denaturare a concurenței și de împărțire a pieței electorale", se arată în finalul comunicatului.
Consiliul Concurentei are urmatoarele atributii in domeniul concurentei:
- efectuează investigaţiile privind aplicarea prevederilor naţionale şi comunitare de concurenţă;
- ia decizii pentru cazurile de încălcare a dispoziţiilor naţionale şi comunitare de concurenţă, precum şi pentru cazurile de concentrări economice;
- acceptă angajamente şi impune măsuri interimare;
- retrage beneficiul exceptării pentru înţelegerile, deciziile asociaţiilor de întreprinderi sau practicile concertate cărora li se aplică prevederile unuia dintre regulamentele europene de exceptare pe categorii;
- asigură aplicarea efectivă a deciziilor proprii, inclusiv monitorizarea măsurilor dispuse şi a efectelor concentrărilor economice autorizate condiţionat prin decizii;
- efectuează, din proprie iniţiativă, investigaţii privind un anumit sector economic sau un anumit tip de acord în diferite sectoare, atunci când rigiditatea preţurilor sau alte împrejurări sugerează posibilitatea restrângerii sau denaturării concurenţei pe piaţă.;
- sesizează Guvernul asupra existenţei unei situaţii de monopol sau a altor cazuri şi propune acestuia adoptarea măsurilor necesare pentru remedierea disfuncţionalităţilor constatate;
- sesizează instanţele judecătoreşti asupra cazurilor în care acestea sunt competente;
- urmăreşte aplicarea dispoziţiilor legale şi a altor acte normative incidente în domeniul de reglementare al Legii concurenţei;
- sesizează Guvernului cazurile de imixtiune a organelor administraţiei publice centrale şi locale în aplicarea prezentei legi;
- emite avize pentru proiectele de acte normative care pot avea impact anticoncurenţial, autorităţile şi instituţiile administraţiei publice centrale şi locale fiind obligate să solicite acest aviz, şi poate recomanda modificarea actelor normative care au un asemenea efect;
- face recomandări Guvernului şi organelor administraţiei publice locale pentru adoptarea de măsuri care să faciliteze dezvoltarea pieţei şi a concurenţei;
- propune Guvernului sau organelor administraţiei publice locale luarea de măsuri disciplinare împotriva personalului din subordinea acestora, în cazul în care acesta nu respectă dispoziţiile obligatorii ale Consiliului Concurenţei.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Cea mai tare teorie a conspiratiei legata de Calin Georgescu și ce rol are Klaus Iohannis in planul din umbra care a dezmembrat alegerile
- 3.Scenariu din USR: Demiterea conducerii SRI și judecarea lui Iohannis pentru înaltă trădare
- 4.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 5.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 6.Marcel Ciolacu a aflat că nu va fi premierul desemnat de Călin Georgescu asa ca s-a decis s-o sprijine pe Elena Lasconi
- 7.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 8.Andrei Pleşu se declară uluit de succesul lui Călin Georgescu: "Avem de-a face cu o mediocritate stupefiantă şi paralizantă!"
- 9.Traian Băsescu, sustinător fervent al Elenei Lasconi: "Călin Georgescu nu este omul Moscovei, el a fost finanțat din țară nu din străinătate!"
- 10.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu