Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mutare de sah-mat: Dumitru Coarnă a sesizat CSM și Inspecția Judiciară în cazul Daniel Tudorache!

Postat la: 23.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deputatul neafiliat Dumitru Coarnă a declarat miercuri că a sesizat CSM şi Inspecţia Judiciară împotriva procurorului de caz, în dosarul lui Daniel Tudorache, pentru că nu a efectuat percheziţia informatică a telefonului atunci când a fost făcută percheziţia domiciliară.

"Astăzi eu am sesizat CSM, respectiv Inspecţia judiciară, împotriva procurorului de caz care efectuează urmărirea penală în dosarul respectiv. Nu mi se pare profesional ca un procuror de caz care efectuează o percheziţie domiciliară în data de 19 noiembrie 2020, ocazie cu care ridică telefonul mobil al domnului Tudorache, să nu efectueze şi percheziţia informatică, mai ales că procurorul de caz avea cunoştinţe clare că domnul Tudorache era candidat pe listele PSD ale camerei Deputaţilor şi atunci, practic, în eventualitatea în care ar fi fost ales, lucru care s-a întâmplat, ar fi riscat un vot negativ", a spus Coarnă, în plenul Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că, în opinia sa, procurorul "a încălcat cu rea credinţă sau gravă neglijenţă normele de drept". Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, cererea DNA privind percheziţia informatică în cazul deputatului PSD Daniel Tudorache, cu 243 voturi "pentru" şi 10 "împotrivă". Votul a fost secret cu bile.

La data de 16 noiembrie, ministrul Justiţiei a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Daniel Tudorache, în urma cererii în acest sens a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 161/P/2020 al DNA în care deputatul este urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Pe 21 octombrie, DNA anunţa că fostul primar de la Sectorul 5 Marian Vanghelie şi fostul edil de la Sectorul 1 Daniel Tudorache sunt urmăriţi penal într-un dosar privind achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE