Misterul din jurul lui Dragoş Preda pentru şefia Radiocomunicaţiilor. Care e "taxa de numire" şi catre cine?!
Postat la: 22.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Dragoş Preda, recent înscris pentru preşedinţia PNL Sector 1 şi propunerea pentru SN Radiocomunicaţii, este unul din liderii liberali care au atras atenţia în urma ultimelor decizii în legătură cu el, dat fiind că unele ar duce la plata de către stat a sute de mii de lei. Potrivit unor surse politice, Preda face parte din echipa Orban, dar are în spate şi alţi actori, mai mult sau mai puţin vizibili.
Dragoş Preda s-a evidenţiat la una din ultimele şedinţe în care liberalii au încercat să discute cu primarul de la Sectorul 1, Clotilde Armand, despre situaţia gunoaielor din sector. Preda (fost student în Franţa la Sorbona şi École Nationale d'Administration) a avut un schimb de replici în franceză cu Armand, înainte ca aceasta să plece din şedinţă. Apariţiile publice ale acestuia au început să fie din ce în ce mai dese, mai ales odată cu înscrierea sa în cursa pentru şefia PNL Sector 1, filială condusă de Sebastian Burduja în prezent, scrie "Adevarul".
În 2020 Eugen Preda a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, iar după ce la putere au venit şi cei din USR PLUS, a ajuns secretar de stat la Cercetare, funcţie pe care a părăsit-o la finalul lunii mai, pentru a prelua şefia Societăţii Naţionale Radiocomunicaţii, acolo unde trebuia să-l înlocuiasc[ pe Eugen Brad, un inginer cu vechime în companie.
Surse politice susţin pentru „Adevărul" că Dragoş Preda beneficiază de sprjin pentru funcţiile ocupate din mai multe zone. Pe lângă funcţia sa de la Sectorul 1, unde este vicepreşedinte şi acum e susţinut de echipa Orban pentru şefia organizaţiei, Dragoş Predă ar avea sprijin puternic din partea lui Gabriel Marin, şeful Omnilogic, una din cele mai vechi companii de IT din România, afirma sursele citate. De altfel, surse guvernamentale au precizat pentru „Adevărul" că printre informaţiile vehiculate în interiorul Cabinetului sunt cele legate de faptul că omul de afaceri s-ar fi arătat dispus să sprijine ş plata salariilor compensatorii care trebuie achitate lui Eugen Brad.
Pentru că înlocuirea lui Brad nu s-a făcut printr-o competiţie conform OUG 109/2011, acesta trebuie să primească peste 230.000 de lei, conform prevederilor din contractul de mandat al acestuia. „Nu este o demitere, ci o încheiere a mandatului în condiţii amiabile. Voi preda ştafeta către domnul Dragoş Preda. Conform contractului de mandat din 2017, acesta expira odată cu numirea unui nou director general prin competiţie conform OUG 109/2011. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, trebuie să primesc acum 30 de salarii brute lunare în maxim 30 de zile. Salariul meu brut este de 13.000 de lei/lună, iar cel net este de 7.700 de lei/lună", declara în urmă cu o lună Eugen Brad pentru HotNews, referitor la înlocuirea sa.
La începutul lunii iunie, Consiliul de Administraţiei al companiei a revenit asupra decizie de revocare şi instalare a lui Dragoş Preda, pentru a nu li se imputa plata celor peste 230.000 de lei, atât cât ar trebui să fie daţi lui Brad dacă e demis fără să fie organizat concurs, potrivit HotNews. Surse din PNL susţin că Preda are susţinere şi din zona masoneriei, acolo unde ar fi membru al Lojei Valahia 158 şi cu care ar avea legături inclusiv ministrul Ciprian Teleman. Nu în ultimul rând, Dragoş Preda beneficiază de apartenenţa la o familie unde tatăl actualului şef la Radiocomunicaţii a făcut carieră în diplomaţie şi cercetare în zona militară.
Tatăl acestuia, Dumitru Preda, a fost profesor universitar şi diplomat de carieră. Dumitru Preda a fost: arhivist principal, cercetător ştiinţific principal la Institutul de Istorie şi Teorie Militară, Bucureşti (1974-1997), şef al Arhivei istorice şi director al Direcţiei Arhivelor Diplomatice (1997-2002), delegat permanent adjunct şi însărcinat cu afaceri al României pe lângă UNESCO-Paris (2002-2007), precum şi ambasador extraordinar şi plenipotenţiar la Havana (2011-2016).
La rândul său, Dragoş Preda a terminat licenţa şi masteratul în Ştiinţe Politice la Sorbona (Paris), dar a urmat şi cursurile Şcolii Naţionale de Administraţie. În „câmpul muncii" a lucrat mai întâi consilier şi expert superior la Ministerul Apărării (2008-2014), director de cabinet la Ministerul Tineretului şi Sportului (2004-2015), membru al cabinetului ministrului la Tineret şi Sport (2015-2016), iar din ianuarie 2020 secretar de stat la acelaşi minister.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 5.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 6.Șoșoacă acuză că a fost forțată să îl susțină pe Georgescu: "Aici, pe fraierirea voastră, s-a bătut SIE cu SRI, Mossad cu CIA, MI5, FBI"
- 7.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 8.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 9.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 10.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu