Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mircea Drăghici, trezorierul PSD: Maşina a fost achiziţionată second-hand de PSD din fonduri private

Postat la: 23.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mircea Drăghici a făcut precizări în legătură cu achiziţia autoturismului Mercedes, spunând că nu înţelege unde este infracţiunea de delapidare de care îl acuză DNA, maşina fiind plătită de PSD din fonduri private. Trezorierul PSD adaugă că imobilul din Pipera nu a fost niciodată în proprietatea sa.

„Maşina Mercedes GLE achiziţionată second-hand de PSD din fonduri private (nu din subvenţie) nu a mai servit scopului iniţial pentru care a fost cumpărată. Singurul «pedepsit» pentru a o cumpăra la acelaşi preţ a fost subsemnatul. Nefiind pregătit pentru o asemenea achiziţie, plata a fost făcută în mai multe tranşe, contravaloarea fiind achitată integral. Legea permite pe deplin acest lucru, nu înţeleg care e delapidarea! E o enormă absurditate!", a scris Mircea Drăghici, marţi, pe Facebook.

Social-democratul a mai spus că imobilul din Pipera la care fac referire procurorii nu a fost şi nu este în proprietatea sa, este un loc unde au avut loc activităţi ale departamentului on-line al PSD.

„În ceea ce priveşte imobilul din Pipera, acesta nu a fost niciodată în proprietatea mea şi nu este! Acolo s-au desfăşurat activităţi ale departamentului PSD online şi cazări temporare pentru cei care au deservit acest proiect. Dacă imobilul este al meu, aşa cum repetă unii cu îndârjire în spaţiul public, atunci de ce noi locuim cu chirie într-un bloc din Bucureşti la ultimul etaj?", a conchis Drăghici.

Reacţia acestuia vine după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au extins, luni, urmărirea penală faţă de Mircea Drăghici, trezorier PSD, cu privire la o altă infracţiune de delapidare, informează DNA.

„În calitate de trezorier al unui partid, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării. Concret, data de 10.07.2017, formaţiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menţionat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiţi abia la data de 23.08.2018", precizează procurorii DNA, într-un comunicat de presă.

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost pus sub urmărire penală în 2 aprilie de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil. Acesta este acuzat că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE