Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Vlad Voiculescu este principalul vinovat ca s-a întârziat vaccinarea populației

Postat la: 13.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cu toate ca Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, se batea cu pumnii-n piept ca doreste adoptarea Ordonanței de urgență privind organizarea și dotarea centrelor de vaccinare în regim accelerat - motiv pentru care nu s-au mai inițiat discuții cu autoritățile locale - actul normativ a fost amânat în ședința de guvern de astăzi, 13 ianuarie 2021.

"Apropo de 10 zile, trăim vremuri excepționale. Nu știu câte dintre ordonanțele de urgență referitoare la gestionarea crizei COVID pot să aibă acest termen de 10 zile. Mi-ar fi plăcut să avem acest timp, dar procesul de vaccinare a început acum mai puțin de 14 zile. Lucrurile merg destul de repede și cred că noi cu toți ne dorim ca lucrurile să meargă repede", motiva ministrul ca n-a mai intrat in "morisca" discutiilor cu autoritatile locale.

Dar motivul real pentru care ordonanța a fost amânată este că, de fapt, nu s-a ajuns la o înțelegere privind sursa banilor, în continuare primarii acuzându-l pe ministrul Sănătății că îi obligă să organizeze și să doteze centrele de vaccinare și să asigure plata personalului medico-sanitar din aceste centre, în condițiile în care sumele nu sunt bugetate iar ministerul nu a alocat fondurile necesare.

Într-o încercare de redresare a situației, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a precizat că ministerul ar putea suporta plata personalului medical implicat în campania de vaccinare, însă a îndemnat primarii să se adreseze ministerului dezvoltării pentru amenajarea centrelor de vaccinare. În scurt timp, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, a venit cu precizări pe această temă, spunând că în bugetul ministerului nu există fonduri pentru o eventuală finanţare a organizării centrelor locale de vaccinare anti-COVID-19, deoarece nu există buget aprobat pe 2021.

Reamintim că faptul că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a sancționat foarte dur atitudinea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu: "Într-o țară democratică europeană, nici un minister nu-și permite să aloce responsabilități administrației publice locale, fără să discute în prealabil cu aceștia și fără să aloce resursa financiară în vederea implementării acelei sarcini pe care o stabilește. E o chestie de respect instituțional. Cine privește această dispută în termeni de război în coaliție, de conflict personal, exclus, aici nu este vorba nici de un război, nici de un conflict, e vorba de respect instituțional. Fiecare să-și facă datoria conform legii".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE