Mihai Gotiu acuza modul de desemnare al candidatilor la parlamentare: 72 de delegati au fost de la PLUS si 48 de la USR
Postat la: 12.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Parlamentarii USR Cluj, senatorul Mihai Gotiu si deputatul Emanuel Ungureanu, nu au mai prins un loc eligibil pe lista USR-PLUS pentru alegerile parlamentare din decembrie, in urma votului intern din organizatia Cluj. Locurile eligibile au fost ocupate de membri PLUS. Mihai Gotiu acuza lipsa unei dezbateri interne, probleme de organizare si il ataca pe europarlamentarul Dacian Ciolos.
Potrivit senatorului, la Conferinta Judeteana a Organizatiei USR-PLUS Cluj, PLUS a fost reprezentat mai bine la alegeri, avand 72 de delegati, in timp ce, USR a avut doar 48. Astfel, locurile eligibile au fost ocupate de membri PLUS. Asa s-a ajuns ca primele locuri sa fie ocupate de membrii PLUS. Astfel, pe listele pentru Senat, pe primul loc se afla Bordei Cristian (PLUS), pe locul doi fiind senatorul Mihai Gotiu, urmat de Elek Levente (USR). In Senatul Romaniei exista doar patru locuri de senator din Cluj, in 2016 USR avand un singur senator. Pe lista pentru Camera Deputatilor, pe primul loc se situeaza Oana Murariu (PLUS), pe locul doi,Viorel Baltaretu (PLUS), urmat de Radu Molnariu. Pe locul patru este Elena Loredana Ciubuca (PLUS) iar pe locul cinci, deputatul Emanuel Ungureanu.
"M-as bucura daca Cristian Bordei (de la PLUS), cel care a ajuns pe prima pozitie pe lista (nu-mi fac iluzii in cazul meu, locul 2 nu e eligibil la Senat), va face cel putin cat am facut eu pentru mediu, pentru ape si paduri," cocluzioneaza Gotiu. El a povestit pe Facebook cum a incercat sa-i convinga pe membrii PLUS sa-l voteze."Astazi, in Filiala USR PLUS au avut loc alegerile interne pentru desemnarea candidatilor la parlamentare. Am reusit sa-mi conving majoritatea colegilor din USR sa ma voteze. Din pacate, am mai reusit sa conving doar o mana dintre delegatii PLUS (in Conferinta au fost 72 de delegati de la PLUS si 48 de la USR - cum s-a ajuns aici e o poveste prea lunga).
Dincolo de rezultatul votului, amaraciunea nu vine din faptul ca nu i-am convins, ci ca n-am avut sansa sa-i pot convinge pe reprezentantii PLUS. Cu greu, am facut rost de numerele de telefon ale unora dintre ei, sa pot discuta direct, sa ma prezint si sa mai demontez din miturile pe care unii binevoitori le-au plantat in grupul lor", a scris Mihai Gotiu. El il ataca si pe presedintele PLUS, co-presedinte al Aliantei USR-PLUS, Dacian Ciolos si critica lipsa unor dezbateri profunde. "Toata dezbaterea interna s-a limitat la o prezentare si raspunsul la cateva intrebari, cu un timp total alocat de 11 minute. La care s-au adaugat 2 minute de prezentare, in deschiderea Conferintei Judetene, de astazi. In total... 13 minute.
M-as bucura daca Cristian Bordei (de la PLUS), cel care a ajuns pe prima pozitie pe lista (nu-mi fac iluzii in cazul meu, locul 2 nu e eligibil la Senat), va face cel putin cat am facut eu pentru mediu, pentru ape si paduri. Sau pentru orice altceva care sa schimbe lucrurile in bine, in Romania. Fara nicio rautate, spun, insa, ca nu-l cunosc. Mai mult de 13 minute dureaza un interviu pentru angajarea unui portar (...). Pentru Dacian Ciolos o sa am mai multe intrebari (inclusiv daca ce s-a intamplat, in ultima saptamana, la Cluj, e modul in care schimbam politica in Romania)... Pentru Dan Barna n-am intrebari. I le puteti transmite voi, direct!", mai scrie Mihai Gotiu.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 3.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 4.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 5.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 6.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 7.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 8.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 9.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
- 10.Mandatul Președintelui României încetează de drept în 21 decembrie 2024, nici o clipă peste ora 00:00!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu