Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marea Neagră rămâne închisă circulației internaționale. România a anunțat că monitorizează o posibilă extindere a războiului declanșat de Rusia

Postat la: 14.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a transmis că România monitorizează situaţia din Marea Neagră şi posibila dezvoltare a conflictului militar al Rusiei spre Odesa. Oficialul României s-a arătat preocupat de faptul că Marea Neagră nu este, practic, deschisă pentru circulaţia internaţională.

„Trăim cu toţii vremuri extrem de grele aici, în regiunea Mării Negre, în urma agresiunii militare a Federaţiei Ruse asupra unui stat suveran şi independent, Ucraina", a precizat ministrul în alocuţiunea sa cu acest prilej, transmite Ministerul Apărării(MApN). Astfel, România este în stare de „alertă", în contextul în care se poartă lupte în Marea Neagră, forţele ruse fiind, de fapt, aproape de gurile Dunării, pe Insula Şerpilor, a explicat ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

În porturile ucrainene, în special la Odesa, milioane de tone de cereale au rămas blocate în silozuri, pe uscat sau pe nave. Președintele Volodimir Zelensky face apel la comunitatea internațională să ajute la deblocarea acestor porturi pentru a relua livrările și a evita o criză alimentară globală. De asemenea, partidul Alianța pentru Unirea Românilor(AUR) a tras un semnal de alarmă privind situația de pe Marea Neagră, care îi afectează și pe antreprenorii români.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE