Marcel Ciolacu retrage de pe agenda Guvernului propunerea PNL ce introduce taxe în Zonele cu Niveluri Scăzute de Emisii
Postat la: 01.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Partidul Social Democrat a anunțat, la 30 iulie, că propunerea de HG promovată de Ministrul liberal al Dezvoltării prin care dispunea introducerea unei taxe pentru autovehiculele care circulă în Zonele cu Niveluri Scăzute de Emisii (ZNSE) va fi retrasă de pe agenda Guvernului.
Social-democrații reconfirmă mesajul Premierul Ciolacu din ultimele săptămâni, ca orice element legislativ care introduce taxe noi pentru români trebuie supus consultării publice și apoi agreat politic.
„Această iniţiativă, care are un impact social ridicat şi care introduce taxe noi, nu a respectat solicitarea premierului Marcel Ciolacu de a parcurge în prealabil o etapă de consultare publică şi de a fi validată politic în interiorul Coaliţiei de Guvernare", se arată într-un comunicat al PSD.
Propunerea lansată de Ministerul condus de liberalul Adrian Veștea propune instituirea în orașele României de Zone cu Niveluri Scăzute de Emisii. În acestea, circulația autovehiculelor deținute de cetățeni și firme ce nu stabilesc anumite baremuri privind noxele va fi limitată sau, în anumite cazuri, permisă doar după plata unei taxe. Autovehiculele instituțiilor de apărare, ordine publică și servicii publice sunt exceptate de la prevederile din propunere. De asemenea, prevederile legii nu s-ar aplica celor ce au domiciliul sau rezidența în respectiva zonă.
PNL recidivează la doar o săptămână de la atenționarea dură a Premierului pe tema proiectelor ce introduc taxe noi pentru români
De la preluarea guvernării, PSD și-a asumat o creștere economică sustenabilă. Guvernul condus de Marcel Ciolacu a răspuns apelului lansat de mediul privat și societatea civilă de a oferi predictibilitate și stabilitatea cadrului economic-fiscal.
Este pentru a doua oară în mai puțin de o săptămână când un proiect inițiat de un ministru PNL prin care s-ar introduce noi taxe și/sau impozite pentru români ajunge în atenția Premierului pentru că nu respectă condiția esențială de a fi discutat și aprobat anterior cu societatea civilă, agenții economici și ONG-uri, sindicate și patronate, după caz. De asemenea, proiectele legislative trebuie discutate și aprobate în cadrul Coaliției, înainte de adoptarea în ședința de Guvern.
„O altă decizie majoră este că în Guvern nu mai poate intra de acum înainte vreo modificare de natură fiscală fără să existe în prealabil o consultare publică finalizată și un acord cu mediul privat și societatea civilă. Nici domnul Boloș, nici alți miniștri nu pot veni cu proiecte în acest sens, cum ar fi CNP-ul fiscal, de exemplu, până când nu parcurg acest traseu. Cred că așa este corect și aceasta este așteptarea românilor și a mediului de afaceri", a spus, la 25 iulie, premierul Marcel Ciolacu.
Social democrații și-au asumat, încă de la intrarea la guvernare, protejarea românilor și a firmele locale prin asigurarea unei creșteri economice sustenabile și a unui cadru legislativ și fiscal stabil, favorabil pentru atragerea de investiții și dezvoltare.
Decizia PSD, susținută chiar și de liberali!
Nelu Tătaru, fost ministru al sănătății și membru PNL, a susținut poziția PSD în legătură cu propunerea de HG, subliniind că aceasta ar trebui să se concentreze pe reducerea poluării, nu doar pe colectarea de fonduri. El a criticat graba în adoptarea legii, menționând lipsa unei discuții adecvate despre un plan de mobilitate urbană și alternativele disponibile. Tătaru a subliniat că este esențial să se identifice orașele afectate de poluare și să se planifice măsuri concrete, colaborând cu partenerii sociali și europeni, pentru a reduce poluarea pe termen lung, nu doar pentru a genera venituri la buget.
„Aveau dreptate (n.r. social-democrații), nu s-a discutat destul. S-a pus un pic pe repede înainte, în condițiile în care n-am discutat de un plan de mobilitate urbană pe nicăieri, n-am discutat de alternative, în condițiile în care închid aceste centre ale orașului, n-am discutat de monitorizări, dacă aceste măsuri se pun în practică. Cred că trebuie să înțelegem foarte clar că aceste lucruri, chiar dacă vrem să ajungem la ele într-un an, 2, 3 sau 5, trebuie discutate, sunt parteneri sociali, în același moment, noi trebuie să le gândim ca o perspectivă care, într-adevăr să scadă poluarea, nu o perspectivă de a face rost de bani la bugetul local.
Cred că condiția esențială în acest moment este să vedem care sunt orașele, care este poluarea în orașele respective, care sunt alternativele și dacă, până la un moment dat, Guvernul României, care va fi acela, într-un an 2 sau 3, va lua această decizie. Dincolo de discuții, putem discuta oricând, în orice minister și în discuțiile noastre cu Comisia Europeană", a spus Tătaru, la B1TV.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Șoc în lumea serviciilor secrete: Un mare șef al spionilor a pierdut documente clasificate și a fost demis pe loc
Henrik Landerholm, consilierul pentru securitate națională al Suediei, și-a dat demisia luni după ce poliția a deschis o anchetă privind mai multe incidente în care a uitat documente clasificate și dispozitive personale în locuri publice.
-
Cum a apărut teoria conform careia Pamantul ar fi gol pe dinauntru si civilizatii superioare locuiesc spre centrul Terrei
În mod cert, credinţa că Pământul este gol, a fost şi încă mai este, extrem de răspândită în multe părţi ale lumii. De-a lungul vremii, mulți scriitori au preluat această idee și au scris romane pe această temă, iar Jules Verne, cu a sa Călătorie în centrul Pământului este cel mai cunoscut.
-
Au facut un experiment cu plățile cash în Suedia, țara care a renunțat aproape în totalitate la tranzacțiile cu numerar și uite ce au pățit!
Cash-ul mai poate fi folosit doar în așa numitele „insule de numerar" în Suedia. E vorba de niște zone de unde oamenii în vârstă, care nu știu să se descurce cu tehnologia, îți procură alimentele de bază. Pe lângă acestea realități un studiu efectuat în țara scandinavă a dat peste cap toate datele specialiștilor.
-
Timeo Danaos: Theodoros Roussopoulos e cel care a sesizat Comisia de la Venetia in privinta loviturii de stat patronata de Klaus Iohannis
Raportul devastator al Comisiei de la Veneția despre lovitura de stat din România - anularea arbitrară a alegerilor - care a fost dat azi publicității și care punctează gravele abateri de la democrație ale statului român este meritul unui om pe care îl putem numi eroul necunoscut al luptei contra abuzurilor regimului Iohannis.
-
Cercetare cu peste 2 milioane de subiecti: Vaccinurile mARN folosite la Covid modifică personalitatea oamenilor
Cercetătorii din Coreea de Sud au realizat un studiu amplu, cu peste 2 milioane de participanți, care a fost publicat în renumitul National Journal.
-
S-a găsit satul din România unde locuiesc aproape 100 de daci: Locuitorii păstrează obiceiurile străvechi și au porecle de animale
Satul Târsa, situat în Munții Șureanu, cu o populație de sub 100 de locuitori, a devenit un loc tot mai vizitat de turiști datorită îmbunătățirii drumurilor și includerii sale pe traseul Via Transilvanica.
-
Contractul prin care a fost închiriat tezaurul furat. Olandezii erau obligați să asigure paza DOCUMENT
Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns luni dimineața la Ministerul Culturii pentru a ridica documentele referitoare la obiectele de patrimoniu împrumutate unui muzeu din Olanda și ulterior furate.
-
De ce mai cere si trump bani in plus pentru inarmarea NATO: Complexul industrial militar american a avut o crestere de vânzări de sute de miliarde de dolari în 2024
Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine în 2024 au crescut cu 29%, până la un record de 318,7 miliarde de dolari, a anunţat vineri Departamentul de Stat al SUA, în condiţiile în care țările încearcă să îşi reînnoiască stocurile de armament trimise în Ucraina și să se pregătească pentru conflicte majore.
-
Marcel Ciolacu nu cere nicio demisie desi a aflat că aurul dacic a fost scos ilegal din țară și confirmă acest fapt
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu a existat o hotărâre de guvern prin care să se fi permis ca aurul dacic să fie scos din țară, astfel că scoaterea tezaurului din România s-a făcut ilegal.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.RAISA 8283 - APOCALIPSA A ÎNCEPUT! "PATRIA A PRIORI!"
- 2.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Concluzia lui Robert Turcescu despre Călin Georgescu după interviu: "Are foame de putere" VIDEO
- 5.Războiul Becali - Georgescu a ajuns la alt nivel: „E prea dobitoc, țăran, prost"
- 6.Reglementări draconice: Guvernul adoptă măsuri speciale pentru candidați de tip Călin Georgescu
- 7.Presa din SUA îi face portretul lui Călin Georgescu și susținătorilor acestuia: Noii Rasputini!
- 8.Lovitură pentru Guvern chiar înainte de ședință: Ordonanța de austeritate are aviz negativ de la Consiliul Economic și Social
- 9.Să vedem cât o ține: Diana Șoșoacă anunță că se retrage din viața publică. Europarlamentara și copiii săi au fost amenințați
- 10.Ciolacu și Bolojan vor conduce împreună un Departament de eficientizare, construit după modelul lui Trump. Ce se va întâmpla cu bugetarii în plus
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu