ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Marcel Ciolacu: PNL reia jaful pedelist de la ANRP! Peste 415 milioane de lei!

Postat la: 11.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că Guvernul PNL a făcut plăţi în avans de peste 415 milioane de lei „pentru despăgubirea prietenilor de casă", în vreme ce „o ţară întreagă suferea în pandemie", iar medicii luptau cu virusul fără echipamente de protecţie şi medicamente, transmite Agerpres. Ciolacu nu a oferit însă exemple concrete.

„PNL reia jaful pedelist de la ANRP! Aici sunt banii voştri, împrumutaţi de Cîţu, prin care v-au îndatorat pe trei generaţii! Aşa fură PNL cu legea în mână! Peste 415 milioane de lei! Plăţi făcute în avans de Guvernul PNL pentru despăgubirea prietenilor de casă! În vreme ce o ţară întreagă suferea în pandemie - închisă în casă, în vreme ce medicii luptau cu virusul fără echipamente de protecţie şi medicamente, în vreme ce bolnavii cronici sunt lăsaţi să moară la uşa spitalelor, în vreme ce pentru copii şi pensionari nu sunt bani, în vreme ce avem 1 milion de şomeri, în vreme ce firmele româneşti se închid pe capete...iată ce face Guvernul PNL! Împrumută sute de milioane de lei ca să dea pe despăgubiri plătite de avans", a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că „şi mai revoltător" este faptul că pe 14 mai, când liberalii au dat peste 150 de milioane „şi şi-au îndestulat ultimii clienţi", guvernul PNL a dat ordonanţă prin care amână până anul viitor noul mod de calcul al despăgubirilor.

„De ce au făcut plăţi în avans, prejudiciind cu bună ştiinţă statul român; în condiţiile în care - în aceeaşi zi - au dat OUG prin care statul ar fi fost net avantajat?!! Cine sunt cei care au beneficiat de plăţi în avans?!! PNL trebuie să iasă public şi să explice de ce au făcut plăţile în avans în plină pandemie şi cine sunt fericiţii beneficiari! Până când vor face acest lucru, astăzi, în plen, am retrimis la comisie ordonanţa Guvernului. Nu îi vom lăsa pe aceşti netrebnici să fure cu legea în mână! Ajunge! Aţi furat suficient", a mai spus Ciolacu.

Pe de altă parte, președintele interimar al PSD a făcut aceste declarații în contextul în care majoritatea PSD-UDMR se pregătea să respingă în Parlament ordonanța de urgență dată de Guvernul Orban în luna martie prin care se amâna până anul viitor legea care stabilea ca despăgubirile se vor acorda foștilor proprietari conform grilelor notariale actualizate.

Prin aplicarea grilei notariale actualizate valoarea despăgubirilor care ar urma să fie plătite de ANRP crește semnificativ. Astfel, în Capitală, în doar două dosare de despăgubire în care este vizată o suprafeță de teren de 135 ha în intravilanul Municipiului București, sumele pe care trebuie să le plătească statul român foștilor proprietari cresc de la 300 de milioane de euro la peste 1 miliard de euro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE