Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marcel Ciolacu: "Locul Republicii Moldova este în UE. Pare că în Ucraina avem de-a face cu un război de durată!"

Postat la: 06.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Locul Republicii Moldova este în UE, iar România are obligația să o ajute pentru tot acest parcurs, a declarat luni Marcel Ciolacu, în conferința comună de presă pe care a susținut-o luni la Chișinău alături de Igor Grosu, președintele Parlamentului Rep. Moldova.

„Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Nu există altă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova decât intrarea în Uniunea Europeană. România trebuie să ajute Republica Moldova, România nu face un favor Republicii Moldova, România are obligația de a ajuta Republica Moldova pentru tot acest parcurs", a declarat Ciolacu.

El a vorbit și despre războiul din Ucraina și spune că acesta pare să fie unul „de durată".

„Trăim vremuri complicate atât noi, ca persoane fizice, dar și țările noastre, întreaga Europă și întreaga lume. Este un război și o agresiune asupra unui stat suveran unde un popor a decis ce parcurs își dorește și a decis să meargă, la fel ca dumneavoastră, față de valorile democratice europene, și acest popor a fost agresat nemilos și total incorect. Aici cred că trebuie să vedem nu numai ce au făcut autoritățile, atât din Republica Moldova, cât și din România, dar mai ales ce au făcut cetățenii, și din România, și din Republica Moldova, cât de mult s-au implicat în acest exod de refugiați. Cred că este un exemplu pentru toată Europa (...) și va trebui să ne implicăm în continuare. Pare că avem de-a face cu un război de durată și cu un dictator care va fi greu să își redimensioneze dorințele", a adăugat Marcel Ciolacu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE