Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marcel Ciolacu face anunțul finalului de an: România intră în spațiul Schengen în 2023

Postat la: 15.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, după ce a participat la lucrările obiectivului de infrastructură rutieră Autostrada Transilvania - secţiunea Cheţani-Câmpia Turzii, că speră să finalizăm în următoarele două zile negocierile pentru aderarea la Spaţiul Schengen, în primul pas, aerian şi naval, iar anul viitor, aderarea pe terestru.

Este posibil să fie convocat un Consiliu JAI extraordinar între Crăciun și Revelion, iar acolo să se confințească aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, în prima etapă cu aeroporturile și naval. Ulterior, în primăvara anului 2024, ar urma ca România și Bulgaria să adere la spațiul Schengen și cu frontierele terestre.

"Pentru anul acesta sperăm să finalizăm în următoarele două zile negocierile pentru aderarea la Spaţiul Schengen, în primul pas, aerian şi naval şi de asemenea să finalizăm cât mai mult din infrastructură. Până anul viitor, domnul ministru şi-a asumat că vom finaliza 250 de km de autostradă şi drum expres şi să ne pregătim şi pentru anul viitor, când de asemeni sper să terminăm negocierile pentru aderarea la Spaţiul Schengen, de această dată terestru", a spus Marcel Ciolacu.

"Considerăm că trebuie să venim cu cât mai multe veşti bune, cel puţin în infrastructura mare, pentru români, şi cred că săptămâna viitoare o să fie mai multe evenimente, în afară de această legătură între Târgu-Mureş şi Cluj, în sfârşit, acest tronson din Autostrada Transilvaniei. Săptămâna viitoare avem şi drumul expres Craiova-Piteşti, cred că se finalizează şi un tronson de aproape 16,2 km din A0, din Centura Bucureştiului", a mai anunţat premierul.

El a precizat că este evident că nu pot înainta fără echipă dar de această dată se vede că se munceşte foarte mult, aplicat. "Trebuie în mod special să felicităm echipa SRABAG, care a finalizat lucrarea cu opt luni mai devreme acest tronson, cred că este un record", a subliniat Ciolacu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE