Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marcel Ciolacu după ridicarea MCV: Un argument în plus să aderăm la Schengen

Postat la: 15.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Marcel Ciolacu vine cu un mesaj tranșant după ce MCV a fost ridicat în România și spune că asta trebuie să conteze clar în aderarea la Schengen.

"Vreau să încep prin a o felicita pe doamna ministră, Alina Gorghiu, pentru acest eveniment care reunește reprezentanți de seamă ai tuturor puterilor democratice din țara noastră: puterea legislativă, executivă și judecătorească.

Este o bună ocazie să discutăm cu toți actorii implicați despre prioritățile sistemului de justiție, pentru că doar prin dialog și cooperare între toate instituțiile vom reuși să avansăm pe calea reformelor, a consolidării statului de drept și luptei împotriva corupției.

Și mă folosesc de acest prilej pentru a le mulțumi încă o dată tuturor celor implicați în reușita reprezentată de ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare. După decizia politică luată la nivel european anul trecut, s-au finalizat toți pașii procedurali privind eliminarea MCV, astfel încât țara noastră este acum oficial în rândul celorlalte state europene.

Este o decizie care confirmă că statul de drept în România este consolidat și puternic, iar acesta este un argument în plus care susține aderarea noastră la spațiul Schengen. Știm foarte bine că multe dintre obiecțiile din trecut erau legate tocmai de independența justiției, iar ridicarea MCV este o garanție că România a înregistrat progrese semnificative în această direcție.

Este foarte important să NU ne relaxăm cu această reușită. Este datoria noastră, a tuturor, să ne asigurăm că reformele continuă și că progresul realizat până acum este ireversibil", a declarat Ciolacu.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE