Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marcel Ciolacu, după atacul lui Ludovic Orban la CCR: Pilonul principal al statului de drept este Curtea Constituțională. Premierul României atacă statul de drept

Postat la: 16.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat după ce premierul Ludovic Orban a lansat un atac la adresa Curţii Constituţionale, spunând că este fără precedent în România ultimilor 30 de ani și reprezintă un atac la adresa statului de drept.

Premierul a criticat în termeni duri, joi seara, Curtea Constituțională, după decizia „abracadabrantă", spune premierul, pe care CCR a luat-o în legătură cu alegerile parlamentare. Ludovic Orban a spus că CCR trebuie „schimbată" și curățată de politruci, iar din componența ei ar trebui să facă parte tehnocrați.

„N-am întâlnit până acum, în 30 de ani de democrație, un asemenea discurs. Cred că a uitat ce funcție ocupă în statul român. E primul ministru! Pilonul principal al statului de drept este Curtea Constituțională. Premierul României atacă statul de drept. Ca premier nu ai dreptul să comentezi o decizie CCR, dacă vrei să aperi statul de drept", a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a adăugat, ironic, că legea fundamentală a României „e mai stufoasă", dar e dispus să i-o trimită premierului, „poate o citește întreagă", pentru că altfel, acesta foloseşte „frânturi din Constituţie". Referindu-se la decizia CCR care a determinat criticile lui Ludovic Orban la adresa CCR - stabilirea datei alegerilor parlamentare -, Marcel Ciolacu a spus că există precedente în România când Parlamentul a stabilit data alegerilor.

„Există precedente în România, în 2004 sau 2006, când Parlamentul a stabilit data alegerilor şi nu a fost nicio problemă. Cel mai important organism într-o democraţie este Parlamentul, nu Guvernul. Guvernul este un produs al Parlamentului. Nu poţi să vii la televizor şi să minţi oamenii într-un asemenea hal. Mă aşteptam să spună ce face să oprească aceste infectări, nu lupta lui cu CCR, s-a săturat lumea de explicaţiile lui, vedeţi înverşunarea lor de a avea toată puterea în România. Doamne fereşte să se întâmple aşa ceva", a afirmat Ciolacu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE