Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marcel Ciolacu despre disputa Arafat - Rafila: "Normal este ca proiectul Internelor să aibă avizul MS!"

Postat la: 29.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a intervenit, vineri, în conflictul izbucnit între Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății pe tema unui proiect privind atribuțiile celor două structuri în zona de medicină de urgență.

„Acel proiect initiat de MAI care priveste reorganizarea ministerului trebuie normal sa aiba si avizul Ministerului Sănătății deoarece vizeaza si o activitate pe care o desfasoara acum Ministerul Sanatatii. Nu m-am uitat pe proiect, doar am avut discutii cu dl Rafila. E normal sa lasam in interiorul Guvernului sa se discute mai intai acest lucru. E normal si fie si pareri diferite. Importanta este decizia", a declarat Ciolacu, vineri, la Parlament.

Ministerul de Interne a supus dezbaterii publice un proiect de lege care vizează reorganizarea instituţiei, iar potrivit prevederilor documentului asistenţa medicală de urgenţă ar urma să fie coordonată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă condus de Raed Arafat. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, acuză că nu a fost informat despre acest proiect, ba mai mult, ministerul pe care-l conduce nu se află pe lista instituţiilor avizatoare deși activitatea medicală este finanţată de către Ministerul Sănătăţii.

În replică, DSU afirmă că are, încă de la înfiinţare, atribuţii pe linia asistenţei medicale de urgenţă, iar documentul doar integrează articole din actele normative în vigoare. „Atribuţiile DSU şi ale Ministerului Sănătăţii nu interferează", au transmis reprezentanţii DSU, precizând că acesta este motivul pentru care Ministerul Sănătăţii nu a fost informat cu privire la prevederile proiectului. Ulterior, Ministerul Sănătății a acuzat MAI că invocă legea 'trunchiat și cel puțin interpretabil' pentru a pune mâna pe medicina de urgență.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE