Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marcel Ciolacu anunţă că PSD vrea să legalizeze marijuana!

Postat la: 17.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că partidul lucrează la un proiect de legalizare a marijuanei în scop medicinal.

"Doamna Cristina Dumitrache de la Constanța, care are acest proiect... el este în dezbatere în interiorul grupului și vom lua o decizie. Vorbim totuşi de o legalizare în zona medicală și industrială", a precizat Ciolacu, joi, într-un interviu la Radio Guerrilla. Liderului PSD i s-a amintit că el a fost cel care a interzis magazinele etnobotanice în Buzău, pe vremea când era consilier local. „Era un flagel în momentul acela în Buzău. Am avut informații puse la dispoziție de poliție si DIICOT și toți elevii mai mari de la licee, în loc să facă coadă la shaorma, făceau la etnobotanice", a explicat Ciolacu.

Amintim că, în iulie, Andrei Caramitru, fostul consilier al liderului USR Dan Barna, a cerut legalizarea marijuanei cu scopul de a transforma Bucureștiul într-un soi de Amstedam al Estului: "Cum devenim tari pe City break? Simplu. Amsterdam al estului. Liberalizăm așa : marijuana și prostituția. Nu râdeți. E ok, stati liniștiti. Marijuana e mai putin periculoasa decât alcoolul, e ok, nimeni nu moare din așa ceva și nici nu devii dependent". ONU a aprobat în decembrie 2020 una dintre cele mai importante schimbări din ultimele decenii ale politicii sale privind drogurile, recunoscând proprietăţile medicinale ale canabisului şi eliminând această plantă de pe lista stupefiantelor cele mai periculoase, deşi consumul său în scop recreativ rămâne interzis.

Această schimbare va facilita cercetările în domeniul canabisului, care dispune de principii active şi care au avut rezultate promiţătoare în tratamentul unor boli precum Parkinson, scleroză, dureri cronice sau forme de cancer. Până în prezent, cercetările medicale privind utilizarea canabisului erau posibile în mod limitat, deoarece includerea sa pe lista stupefiantelor periculoase acţiona ca o frână. Aproximativ 50 de ţări au lansat programe de cercetare a canabisului utilizat în scop medical, iar această decizie a ONU va impulsiona acest tip de politici, precum şi cercetări pe scară largă a proprietăţilor curative ale plantei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE