Marcel Ciolacu anunţă că PSD a decis să nu facă sondaje. "Klaus Iohannis va fi obligat de Constituţie să desemneze un premier de la PSD"
Postat la: 03.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, afirmă că speră să fie o prezență cât mai mare la alegerile parlamentare, pentru un Parlament cât se poate de legitim. "Să depășim 50%. Așa ar fi ideal pentru o democrație, să avem o prezență de peste 50%, să avem un Parlament legitim și niște forțe politice legitime", afirmă Ciolacu.
Liderul PSD dezvăluie că în ultimele săptămâni social-democraţii au decis să nu mai facă niciun sondaj. "Cred că sondajul cel mai bun pentru Partidul Social Democrat și pentru simpatizanți sau membri de partid este cât de des iese președintele Iohannis să susțină PNL-ul. Totdeauna, când iese să susțină PNL-ul, după o gafă a Guvernului, ne arată că iarăși PNL-ul a scăzut în sondaje și lucrul acesta ne motivează", explică Marcel Ciolacu. Ciolacu se arată convins că PSD va avea cel mai mare număr de parlamentari în viitorul Parlament, ceea ce îi va îndreptăţi pe social-democraţi să revendice funcţia de prim-ministru.
"Conform Constituției, partidul care cei mai mulți parlamentari este invitat primul la Cotroceni, merge cu o propunere de prim-ministru, președintele îl desemnează și acest prim-ministru desemnat are 10 zile să-și creioneze viitorul guvern. Ultima oară s-a întâmplat tot cu Guvernul său, Guvernul Cioloș, aceeași procedură a fost. Președintele a devenit un politruc al PNL-ului și un purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal. Cine ne oferă ceva e Constituția. Aceste drepturi le avem constituțional. Și eu cred, totuși, consider în continuare că suntem un stat european și președintele va respecta Constituția.
Noi toți trebuie să respectăm legile țării și mai mult Constituția. Dacă vom fi pe primul loc și românii vor considera să ne dea cele mai multe mandate în Parlament, președintele e obligat să desemneze un prim-ministru din partea Partidului Social Democrat. Este posibil să existe o discuție privind nominalizarea. Aici îi dau tot dreptul președintelui de a refuza o anumită nominalizare, deoarece vorbim de cel mai informat om din România, cum este și normal. Președintele este în campanie electorală de un an de zile, nu s-a oprit de la ultima campanie electorală, când a câștigat alegerile", a declarat Ciolacu.
Referitor la eventuali parteneri de guvernare, Ciolacu s-a ferit să dea nume, însă a afirmat că are discuţii cu toţi liderii politici. "Am discuții cu toți liderii politici cu reprezentare în Parlament, deoarece aceste atribuții le am în fișa postului, ca si președinte al Camerei Deputaților. Este normal și am și discuții politice. Politica înseamnă și negociere, politica înseamnă și proiecte comune, noi avem un program de guvernare. Ce pot să vă asigur, că nu va mai fi o coaliție, de exemplu pentru acces la resursele naționale...Coaliție va fi în jurul unui program de guvernare. Este evident că Partidul Social Democrat și-a schimbat atitudinea, și-a schimbat și membrii.
Am adus cât mai mulți specialiști recunoscuți atât pe plan național cât și internațional în rândul PSD. Aș fi preferat ca în martie președintele să accepte propunerea noastră pentru un guvern de uniune națională. Specialiștii au explicat că în ziua votului nu înseamnă că se răspândește virusul. Am crescut cu 10% de la alegerile europarlamentare. I-am nominalizat pe Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Vasile Dâncu pentru funcția de premier", a mai declarat preşedintele PSD.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
-
A fost rezolvat paradoxul bunicului. Enigma care face referire la călătoria în timp și schimbă cursul istoriei - Anunțul unui fizician celebru
Un fizician susține că a rezolvat „paradoxul bunicului". Enigma se referă la călătorul în timp care își întâlnește strămoșii și astfel schimbă cursul istoriei, ștergându-și propria existență. Rezolvarea paradoxului ar putea face posibilă călătoria în timp.
- Haos total în SUA, provocat de incendii: Joe Biden și-a anulat programul/ Toate evenimentele au fost sistate
-
De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
Plecarea lui Călin Georgescu spre Frankfurt la o zi după plecarea Dianei Șoșoacă din țară ridică multe semne de întrebare. Diana Șoșoacă a anunțat retragerea din viața publică din cauza amenințărilor la adresa ei și a copiilor ei din partea susținătorilor lui Călin Georgescu, așa că pe 8 ianuarie a plecat spre Venezuela, de unde a postat astăzi o fotografie cu mesajul „Refacem relațiile pierdute ale României și luptăm pentru PACE".
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a fost aranjata întalnirea lui Victor Ponta cu Donald Trump la Mar-a-Lago și care este legatura cu Calin Georgescu
- 2.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 3.Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
- 4.Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
- 5.Victor Ponta anunță o nouă eră după întâlnirea cu Donald Trump: "Lumea se va schimba radical începând cu 20 Ianuarie 2025!"
- 6.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 7.Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
- 8.Diana Șoșoacă refuză mandatul de senator al României. Motivul pentru a ales să nu fie parlamentar
- 9.„Președintele Iohannis devine o vulnerabilitate pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei"
- 10.Mandatul Președintelui României încetează de drept în 21 decembrie 2024, nici o clipă peste ora 00:00!
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu