Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marcel Ciolacu: „Am scăpat de scumpirile de la gaze și de la energie și ne-am trezit cu niște scumpiri anormale la carburanți!”

Postat la: 16.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a spus despre şedinţa coaliţiei din urmă cu o zi, că a fost o şedinţă tehnică şi aplicată cu mai mulţi reprezentanţi din administraţia centrală, preşedinţi de agenţii, pentru a face agenda deciziilor care vor fi luate săptămâna viitoare. El a precizat că s-a convenit să fie alocată suma de 3 miliarde de lei pentru deduceri şi în funcţie de această sumă, Ministerul de Finanţe şi ANAF-ul să facă simulări.

Marcel Ciolacu a afirmat, despre şedinţa coaliţiei de miercuri, că a fost o şedinţă tehnică şi aplicată cu mai mulţi reprezentanţi din administraţia centrală, preşedinţi de agenţii, pentru a face agenda deciziilor care vor fi luate săptămâna viitoare. „Toate aspectele urgente au fost discutate, ieri, în această şedinţă de lucru a coaliţie. Nu neapărat când avem şedinţă de coaliţie luăm imediat şi soluţii", a spus Ciolacu.

Despre deduceri, el a arătat că specialiştii au precizat că este nevoie de introducerea acestor plafoane, pentru că se pleacă de la suma pe care poţi să o aloci pentru aceste plafoane. „În acest moment, s-a convenit să fie alocată suma de 3 miliarde de lei şi în funcţie de această sumă, urmează ca ministerul de Finanţe şi ANAF-ul să facă simulări", a spus el, arătând că este vorba de deduceri pentru cei cu venituri mici şi medii.

Liderul PSD a precizat că decizia finală va fi luată săptămâna viitoare. „Categoric, până la data de 1 (iulie, nr), Ordonanţa de Urgenţă va fi dată, ca să ne încadrăm în predictibilitatea cerută de toată lumea, şi de mediul de afaceri", a mai spus Ciolacu. Despre noua taxă de solidaritate, Ciolacu a spus că "era vorba de o taxă direcţionată către sănătate şi învăţământ". Ciolacu a mai declarat, întrebat dacă se impune o demitere a conducerii Consiliului Concurenței, că instituția nu și-a făcut treaba și că o decizie se va lua în perioada următoare.

„Am scăpat de scumpirile de la gaze și de la energie și necesitatea noastră să ne încălzim pe perioada iernii și ne-am trezit cu niște scumpiri anormale la carburanți, ținând cont că barilul nu s-a scumpit. Va trebui să intervenim pe acest segment. În acest moment strângem toate informațiile necesare pentru a lua o decizie, atât prin Ministerul Finanțelor, cât și prin ANAF. (...) Nu m-am răzgândit. Vom vedea și veți vedea în perioada următoare ce decizii vom lua. Eu v-am spus că din punctul meu de vedere, în acest moment, Consiliul Concurenței nu și-a făcut treaba", a spus Ciolacu.

Liderul PSD a adăugat despre intenţia de a aplica impozitul pe clădiri în funcţie de valoarea clădirii, că nu va fi de acord ca un apartament din Primăverii, care face un milion de euro, să plătească acelaşi impozit cu un apartament din Buzău, care face 80.000 de euro. În privinţa excepţiilor din Codul Fiscal, el a afirmat că ele însumează 64 de miliarde de lei, şi că organismele internaţionale ne-au atras atenţia asupra acestui lucru, la fel şi Comisia Europeană. Despre o impozitare a câştigurilor din jocurile de noroc, Ciolacu a spus că "este posibil să se ia o astfel de măsură".

Liderul PSD s-a referit în declaraţie la excepţiile din Codul Fiscal. "Aţi văzut că şi organismele internaţionale ne-au atras atenţia asupra acestui lucru, şi Comisia Europeană, excepţiile din Codul Fiscal în acest moment însumează în jur de 64 de miliarde ( de lei, nr). Sunt un pic cam mult", a afirmat liderul PSD, precizând că ministrul de Finanţe şi ANAF-ul şi-au luat în comun un ritm de digitalizare a ANAF şi a sistemului vamal şi speră să menţină acest ritm.

"Orice decizie pe care o vom lua cu certutudine nu va deranja foarte mult sistemul, în acest moment, şi partenerii sociali", a mai spus Ciolacu, arătând că ministrul de Finanţe are discuţii cu partenerii sociali. Despre impozitul pe clădiri, el a precizat că se va stabili în funcţie de valoare. Cred că e un lucru de bun simţ, primarii au o marjă, ei hotărăsc, au un minim şi un maxim", a mai spus Ciolacu, arătând că există o grilă notarială care se poate aplica.

"Nu îmi cereţi ca uin apartament din Primăverii, care face un milion de euro, să plătească acelaşi impozit cu un apartament din Buzău, care face 80.000 de euro, că nu voi fi de acord cu aşa ceva", a mai completat Ciolacu. Despre o impozitare a câştigurilor din jocurile de noroc, Ciolacu a spus că "este posibil să se ia o astfel de măsură". "Eu cred că statul român are datoria de a nu încuraja jocurile de noroc, mai ales în perioade de criză, când astfel de lucruri explodează, în orice societate", a explicat Ciolacu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE